<p>Paul Peeman.</p>

Paul Peeman.

(Foto: Remko Vermunt)

Paul Peeman aan de slag voor het goede doel

BERGEN OP ZOOM - Paul Peeman, in Bergen op Zoom ook bekend als het Fietsboerke, rijdt sinds kort rond met aardappelen, uien én eieren. Van elke verkoop gaat vijftig cent naar het goede doel. Afgelopen week was dat de Maag Lever Darm Stichting en komende week is dat het Longfonds.


Paul Peeman zet zich al jaren in voor het goede doel. Officieel is hij afgekeurd, maar stilzitten kan de Bergenaar niet. Vorig jaar stond hij tijdens de Vastenavend nog langs de optocht om koffie te verkopen. “Maar toen kwam het coronavirus en toen kon ik eigenlijk niets meer met die koffiewagen”, vertelt Peeman die eigenlijk verschillende evenementen af wilde gaan. 

Nieuw project: soep maken

Daardoor bleef het even stil bij Peeman, maar hij ging al snel aan de slag met een nieuw project: Soep maken.
“Dat heb ik in het verleden ook gedaan. Dan maakte ik verschillende soepen en dan ging ik langs parkeerplaatsen langs de snelweg om te verkopen aan vrachtwagenchauffeurs. Dat beviel enorm goed.” Maar, dat is volgens Peeman vooral afhankelijk van het seizoen, net als de verkoop van ijs wat hij een tijdje heeft gedaan. Daarom heeft hij zich nu gericht op de verkoop van aardappelen, uien en eieren.


Goed doel
Van iedere pintransactie maakt Peeman 50 cent over naar het goede doel. “We zijn net een week geleden begonnen en ik heb al achttien euro over kunnen maken. Ik heb zo’n vijftien zorgdoelen, dus ieder doel komt minstens drie keer per jaar aan bod.” Wie z’n steentje bij wil dragen, kan online de aardappelen, uien of eieren kopen bij Peeman. “Ik kom het dan aan huis bezorgen, vers van de boer.” Kijk voor meer informatie op: www.peeman-aardappelhandel.nl.

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief