Afbeelding
Foto: Politie.nl

Drie tieners aangehouden na oplichting met vals geld in Bergen op Zoom

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft woensdagmiddag drie tieners aangehouden, omdat zij (mogelijk) betrokken waren bij een oplichtingszaak. Een vrouw uit Bergen op Zoom verkocht een telefoon via een online verkoopsite. Die telefoon werd door een van de drie verdachten gekocht en vervolgens betaald met vals geld. De vrouw deed aangifte.

Op het moment dat de vrouw de oplichting ontdekte, belde ze de politie en gaf het signalement door van de jongen die bij haar aan de deur was geweest. Agenten in de buurt zagen de jongen wegrennen toen hij hen in het oog kreeg. Door de Iepstraat volgde een korte achtervolging te voet. De jongen kon, dankzij een getuige, rond 13.40 uur worden aangehouden in de achtertuin van een woning aan de Parallelweg. De 15-jarige jongen uit Ossendrecht had zich daar verstopt voor de politie.

Nog twee andere jongens van zestien jaar uit Halsteren en Bergen op Zoom werden aangehouden door de politie wegens mogelijke betrokkenheid bij de zaak. Alle drie de verdachten zijn overgebracht naar het bureau om daar een verklaring af te leggen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de jongens. Op last van de officier van justitie zijn alle drie de verdachten later in vrijheid gesteld.

Zowel de telefoon als het valse geld werd aangetroffen bij de 15-jarige verdachte. De goederen zijn in beslag genomen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief