Eén van de puppy's
Eén van de puppy's Foto: Politie

Twee puppy’s in beslag genomen in Bergen op Zoom; Politie vermoedt illegale hondenhandel

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft maandag een 25-jarige man aangehouden die verdacht wordt van illegale hondenhandel. Dat gebeurde op een parkeerplaats aan de Holleweg in Bergen op Zoom. De man had een puppy bij zich die niet over de juiste papieren zou beschikken. 

Later werd een woning in Bergen op Zoom doorzocht en daar werd nog een pup aangetroffen. Deze is in beslag genomen, omdat het paspoort mogelijk niet in orde is. Een pup die eerder door iemand was gekocht, is ook in beslag genomen. De dieren zijn opgenomen in een dierenopvang op een geheime locatie. De verkoper is ingesloten voor verder onderzoek.

De politie waarschuwt voor illegale hondenhandel. “Dit ontstaat door vraag naar én aanbod van, vaak jonge, honden. Illegale hondenhandel blijft bestaan zolang het deze handelaren lukt hun honden te verkopen. De NVWA, de Landelijke Inspectie Dienst (LID) en de (dieren)politie zien erop toe dat hondenhandelaren zich houden aan wetgeving en regelgeving.”

Toekomstige hondeneigenaren kunnen zelf ook veel doen om misstanden te voorkomen. Bijvoorbeeld door een hond voor aankoop te laten keuren door een dierenarts, goed navraag te doen over de herkomst van de hond en de huisvesting goed te controleren. Ook is het belangrijk dat een hond bij aankoop is gechipt én dat de verkoper het dier heeft geregistreerd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief