Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Nieuwe geldautomaat bij Grote Markt: Je kan weer pinnen in de stad!

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Inwoners van Bergen op Zoom kunnen weer contant geld pinnen in de nabijheid van de Grote Markt. Op de hoek Kremerstraat/Grote Markt zit sinds vrijdag een geldautomaat in de gevel van Elly’s Boutique en sinds vandaag is hij ook officieel te gebruiken. 

Daarmee wordt het voor Bergenaren wel erg makkelijk om geld te pinnen als ze willen shoppen óf willen gaan stappen. Zo’n vier jaar geleden verdween namelijk de ING-pinautomaat op de hoek van de Zuivelstraat/Grote Markt. Nadat het hoekpandje een aantal maanden leeg stond, werd er een ijscozaak geopend in het pand. Wie in het centrum van Bergen op Zoom geld wilde pinnen, was daarmee aangewezen op de pinautomaten op het St. Josephplein.

De pinautomaten van de ING verdwenen in verband met de vele plofkraken die gepleegd worden bij pinautomaten. Omdat het pand boven de pinautomaat bewoond werd, werd besloten de pinautomaten destijds te verwijderen voor hun veiligheid. Dat er nu toch weer pinautomaten te vinden zijn vlakbij de Grote Markt is dan ook opmerkelijk te noemen. De ATM zit gevestigd in één van de ramen van Elly’s Boutique. “Ze kwamen langs met de vraag of dat hier mocht, omdat ze toch graag een geldautomaat in de nabijheid van de Grote Markt willen hebben.” 

Daar stond Elly wel voor open. Bang voor plofkraken is ze dan ook niet. “Ik woon hierboven, maar dit is de nieuwste van de nieuwste technologie. Die wordt niet opgeblazen. Zodra er iets mee gebeurd, wordt er inkt vrijgelaten waardoor je niets meer met de biljetten kan. Het is de moeite dus gewoon niet, daarnaast zit er veel te weinig geld in zo’n automaat.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief