Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

PvdA vraagt gemeente Bergen op Zoom om voorschot energiecompensatie

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De gemeenteraadsfractie van de PvdA heeft het College van Burgemeester en Wethouders gevraagd om de toegezegde energiecompensatie nog deze maand als voorschot uit te betalen aan inwoners met een bijstandsuitkering. De definitieve regeling heeft vertraging opgelopen en fractievoorzitter Joey van Aken vindt het onwenselijk om de huishoudens met een laag inkomen langer te laten wachten.

Het kabinet heeft een eenmalige energiecompensatie van 200 euro voor minima aangekondigd. Bijstandsgerechtigden komen automatisch voor deze compensatie in aanmerking. Het geld zou oorspronkelijk in het eerste kwartaal van 2022 worden uitgekeerd. Nu blijkt echter dat de uitvoeringsregeling vertraging heeft opgelopen door onvolkomenheden in de Participatiewet. Een datum voor het uitbetalen is voorlopig nog niet in zicht. 

Van Aken weet te vertellen dat de gemeente Tilburg in afwachting van deze definitieve uitwerking heeft besloten tot het voorschieten van de energietoeslag voor bijstandsgerechtigden. Hij vraagt het college om een soortgelijke beslissing te nemen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief