Afbeelding

GroenLinks best tevreden

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

BERGEN OP ZOOM - GroenLinks heeft naar eigen zeggen een goede verkiezingsuitslag en blijft met twee raadsleden in de raad. Selin Karar: ”We hebben een goede campagne gehad en wij zijn enthousiast en gemotiveerd om te strijden voor onze idealen in de raad!”


Nu bijna alle stemmen geteld zijn, is duidelijk dat GroenLinks Bergen op Zoom met 6,8 procent van de stemmen de beste uitslag ooit heeft gehaald tijdens gemeenteraadsverkiezingen. GroenLinks komt met twee zetels in de raad. “We hebben de afgelopen jaren bewezen dat we ook met een kleine fractie veel kunnen betekenen voor de samenleving. Natuurlijk zijn we teleurgesteld dat er niet meer in zat, maar dat wil niet zeggen dat we af te remmen zijn. Wij zullen zowel binnen als buiten de gemeenteraad, met een team vol mensen die hart hebben voor deze gemeente, aan de slag gaan om onze stem te laten horen. Wij gaan voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Uiteraard willen we alle kiezers die op ons hebben gestemd bedanken voor hun vertrouwen,” aldus Lijsttrekker en nieuwe fractievoorzitter Selin Karar.

Naast Selin komt Christel Verbogt ook in de raad, althans volgens de voorlopige uitslagen. Zij was eerder burgerlid in de fractie. De overige kandidaten van de top vier van de kandidatenlijst - naast Selin en Christel, Tom Bogers en Ruben Bals - zullen betrokken blijven. Samen gaan zij met hart en ziel werken om een duidelijk plan te maken voor het omgaan met de schuldenlast en de uitdagingen die er liggen om een energie neutrale gemeente te worden. “GroenLinks zal de komende tijd laten zien dat wij er voor iedereen zijn, voor natuur, mens en dier. Niemand mag aan de zijlijn staan. Wij zullen met concrete voorstellen komen en steeds weer teruggaan naar de inwoners. Alleen door in gesprek te blijven kunnen we de democratie tot haar recht laten komen.” 

Selin heeft het plan om stage te gaan lopen in de maatschappij en mee te lopen met de ambtenaren. “Om een eerste stap te zetten naar een cultuurverandering moeten we de problemen in de praktijk goed kennen en die wil ik van dichtbij zelf zien en horen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief