Afbeelding
Foto: cornedeweert.nl

Tiende editie van het Op De T Festival

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Gebouw-T presenteert de tiende editie van Op De T Festival, op Hemelvaartsdag donderdag 26 mei. Deze bijzondere jubileumeditie moest al tweemaal uitgesteld worden maar dit jaar is het echt zover. De eerste artiesten van het Op De T Festival 2022 zijn bekend: 666 The Nightmare, Tim Knol & The Bluegrass Boogiemen en Mindblow komen spelen op het Wilhelminaveld.


Headliner en afsluiter van het festival is glamrock-horrorband 666 The Nightmare, jarenlang een fenomeen op de Nederlandse podia. Na negentien jaar stopte de band en ging een groot deel verder als Queen-tribute band Crazy Little Things. 666 The Nightmare keert speciaal voor dit festival terug op de planken. ,,We hebben in die negentien jaar zeker een playlist van 80 nummers samengesteld dus er valt genoeg te kiezen.” aldus drummer Jean-Paul Heck.

Tim Knol komt langs met The Blue Grass Boogiemen om de festivalweide vermaken. Ook de jonge bluesrock band Mindblow uit Bergen op Zoom, met zangeres Nienke Dingemans en gitarist Yoebe Hollestelle in de gelederen treedt op. Binnenkort wordt de rest van het programma bekendgemaakt. Naast de liveoptredens, kan er ook gedanst worden op diverse DJ’s bij de silent disco.

Gratis festival voor het hele gezin
Het Op De T Festival wordt al sinds 2011 georganiseerd op het Wilhelminaveld. Het is een echt familiefestival met verschillende artiesten, foodtrucks, silent disco, activiteiten voor jongeren en een kinderhoek. Het festival is gratis toegankelijk voor iedereen en begint om 12:00 uur. Om 20:00 uur start de gratis afterparty in poppodium Gebouw-T. Bij Op De T Festival is duurzaamheid erg belangrijk. We besteden daarom veel aandacht aan afvalscheiding en biologisch afbreekbare producten. Op De T Festival is pin-only. Bezoekers die nog in het bezit zijn van de witte of groene muntjes van Gebouw-T kunnen deze nog dit jaar bij Op De T Festival inleveren.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief