Team GroenLinks
Team GroenLinks

PvdA en GroenLinks vinden elkaar

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De fracties van GroenLinks Bergen op Zoom en de Bergse Partij van de Arbeid gaan een hechte samenwerking aan. Nu de onderhandelingen zijn gestart, zijn GroenLinks en PvdA sámen op gesprek bij de informateurs gegaan.

Tijdens het gesprek met de informateurs Dick de Cloe en Greetje Bos hebben PvdA en GroenLinks aandacht gevraagd voor de samenwerking binnen de lokale politiek én de relatie tussen inwoners, maatschappelijke partners en de gemeente(politiek). Bergen op Zoom heeft volgens hen een stabiel stadsbestuur nodig. Selin Karar (GL) en Joey van Aken (PvdA) blikken terug op een prettig gesprek: “We hebben met de informateurs onze ideeën gedeeld om te komen tot een stabiel stadsbestuur, waarbij we aandacht hebben voor de relatie tussen onze inwoners en de gemeente(politiek).” 

De PvdA en GroenLinks zetten in op een stabiele meerderheidscoalitie. De Bergse politiek is naar hun mening toe aan rust, waarvoor een zuiver transparant proces met heldere afspraken nodig was. Omdat PvdA en GroenLinks met alle partijen een goede relatie hebben, sluiten zij bij voorbaat geen enkele partij uit. De uiteindelijke wethouders moeten Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat goed (leren) kennen en samen een goed team vormen . “We vragen van het nieuwe college als geheel én van de wethouders individueel een open houding zowel naar de raad, het ambtelijke apparaat als de samenleving.” 

Om de grote (maatschappelijke) uitdagingen, die zowel in de gemeente als vanuit landelijk beleid op ons afkomen, aan te pakken hebben PvdA en GroenLinks een voorstel ingediend: een maatschappelijk akkoord. Dat is een manier om grote maatschappelijke thema’s samen met inwoners, verenigingen, maatschappelijke partners en ondernemers aan te pakken. 

GroenLinks en PvdA hebben vijf speerpunten geformuleerd, namelijk wonen, sociaal welzijn, duurzaamheid, werkgelegenheid en financiën.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief