Afbeelding
Foto: Koos Beemsterboer

Kunstenaars gezocht voor Krabbenfoor in juli

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Tijdens de Krabbenfoor worden kunstmarkten georganiseerd op het binnenplein van Markiezenhof. Kunstenaars die daaraan willen deelnemen kunnen zich aanmelden.

De Krabbenfoor is een jaarlijks terugkerend evenement in het centrum van Bergen op Zoom. De Krabbenfoor werd in de zomer van 1964 voor het eerst georganiseerd door ondernemersvereniging STERCK uit Bergen op Zoom en vindt traditiegetrouw jaarlijks plaats in het laatste volle weekend van juli. De start vindt altijd plaats op donderdag en sinds 2017 is ook de zondag toegevoegd aan het evenement. De Bergse ondernemers, maar ook marktkooplui uit onder andere Nederland, België en Duitsland zijn aanwezig in de Bergse binnenstad.

De naam van het feest verwijst naar de carnavalsnaam van Bergen op Zoom, Krabbengat. De inwoners worden dan ook wel aangeduid met de term “Krabben”. Oorspronkelijk heette het feest de Bourgondische Krabbenfoor en was het voornamelijk een culinair festival. Later, toen het feest meer de vorm van een jaarmarkt kreeg, werd de naam ingekort.

De Krabbenfoor is een belangrijk toeristisch evenement voor Bergen op Zoom, dat ieder jaar zo’n 75.000 bezoekers trekt.

De kunstmarkten zijn gelijktijdig met de Krabbenfoor 2022, op donderdag 28, vrijdag 29 en zaterdag 30 juli op het binnenplein van het Museum “Markiezenhof”. Uit heel Nederland komen kunstenaars naar deze kunstmarkten om hun mooiste werken te tonen en eventueel te verkopen. De kunstmarkten zijn geopend van 12.00-21.00 uur op donderdag en vrijdag. Op zaterdag kunnen bezoekers er terecht tot 18.00 uur.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via mailkoosbeemsterboer@outlook.com



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief