Afbeelding
Foto: Marjanne Havelaar

Raadsvragen over gevaarlijke kruising Bergse Plaat

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

BERGEN OP ZOOM - In de gemeenteraad zijn vragen gesteld over de kruising Laan van Reimerswaal-Aalscholver op de Bergse PLaat. Reinout Krijnen van Samen0164 wil weten wat er gaat gebeuren om de kruising veiliger te maken.

Tijdens het verkiezingsdebat Bergse Plaat d.d. 8 maart 2022 is een gevaarlijke T-splitsing Laan van Reimerswaal-Aalscholver aan de orde gesteld. De Laan van Reimerswaal is een ontsluitingsweg en dus een 50km weg. “Wij begrijpen dat dit met name voor hulpdiensten van belang is. Op deze T-splitsing nadert het auto- en vrachtverkeer een woonwijk die is ingericht als een 30km gebied. Je ziet dat het fietspad niet is doorgetrokken en dat er geen zebrapaden zijn en dus sowieso een aanduiding ontbreekt dat de 50km weg ophoudt.”
Door mevrouw Van Gurchom-Colijn werden tijdens het verkiezingsdebat maatregelen voorgesteld, waarmee op eenvoudige wijze de T-splitsing een stuk overzichtelijker en daarmee veiliger kan worden gemaakt. Haar ideeën waren om de fietspaden ook op de kruising met rood te markeren, haaientanden aan te brengen en voor voetgangers zebrapaden aan te leggen.

“Graag hoor ik van het college hoe zij de T-splitsing veiliger gaat inrichten en welke van de voorgestelde maatregelen worden overgenomen. Wilt u aangeven wanneer u de aanpassingen denkt te kunnen uitvoeren?”, aldus Krijnen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief