Foto:

Negen deelnemers bij tweede editie van Bergse triathlon

BERGEN OP ZOOM - Eén dag na de wereldkampioenschappen Ironman vond de eerste triathlon van het seizoen in de regio West-Brabant plaats. Dit jaar op locatie de Waterschans. Het programma bestond uit een halve triathlon (2km zwemmen/90 km fietsen/21km lopen) en een kwart triathlon (1km zwemmen/42km fietsen/10km lopen).


In totaal negen deelnemers doken bij een opkomende zon de Binnenschelde in en voltooiden de parcoursen langs Zoom en Zoommeer. De routes waren ten opzichte van de eerste editie iets aangepast en daardoor sneller en veiliger. De eerste triatleet (Jasper Schoonderwoerd) finishte na 2 uur en 42 minuten zijn kwart. Dennis Barendse uit Lepelstraat voldeed zijn halve triathlon in 5 uur 24.

In 2021 is ontstond het idee om een triathlon in Bergen op Zoom te organiseren, omdat de Brabantse Wal een duursportwalhalla is. Heuveltjes, bos, polder, hei, zee, vergezichten veel fietspad. Daar komt bij dat hier in Bergen op Zoom ooit al een triathlon was: de Jan Wijten Memorial. Dat was een compacte triathlon rond de Bergse Plaat. De Zoom(wo)man wil die West-Brabantse triathlontraditie voortzetten. Afgelopen zondag werd een zonnige en zeer sfeervolle tweede stap daarin gezet. Volgend jaar weer!

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
Vacatures

(leerling) operators, storingsmonteur, teamleider

Giessen

Sleeuwijk en Arkel

Werkvoorbereider / Calculator

Allround horecamedewerker

Etten-Leur

Bezorger Altena Nieuws

Nieuwendijk, Wijk&Aalburg, Hank, Almkerk, Genderen

Receptionist

Zundert