Foto: Politie

Slapende man langs snelweg bijt in arm van politieagent

HALSTEREN - Een politieagent is dinsdagavond flink in zijn arm gebeten, nadat hij een man had wakker gemaakt die langs de kant van de snelweg lag te slapen in zijn auto. De politie reed dinsdagavond rond 21.50 uur over de A4 ter hoogte van Halsteren, toen zij een auto half in de berm en half op de vluchtstrook zagen staan.


De auto, met Tsjechische kentekenplaat, had geen verlichting aan. Omdat het voertuig op een gevaarlijke plek stond en niet goed zichtbaar was voor overige weggebruikers besloten de agenten poolshoogte te nemen. Op de achterbank lag een man te slapen. “Op kloppen en roepen reageerde de man niet”, aldus de politie.

Daarom werd het portier geopend en de man werd wakker gemaakt. “Na enige ogenblikken kwam hij uit de auto en riep hij naar de agenten in een voor hen onbekende taal. De agenten zagen dat de man een mes bij zich droeg en pakten dit af”, aldus de politie.

Daar was de man niet van gediend. Er ontstond een worsteling tussen hem en de agenten. Bij die worsteling beet de man een van de agenten flink in zijn arm. Uiteindelijk is de man geboeid en door een andere politie-eenheid overgebracht naar een politiecellencomplex. Hij is daar ingesloten en zit nog vast voor verhoor. 

De agent liep een behoorlijke bijtwond op en is daarom naar de dokter gegaan. De identiteit van de automobilist is nog niet bekend, die wordt onderzocht. Van hem werd een speekseltest afgenomen, omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed was van drugs. De test bleek negatief.

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief