Foto: Reinoud Krijnen

Samen0164 hekelt de nieuwe ‘varkensruggen’ op de Grote Markt

BERGEN OP ZOOM - Wanneer gaat de gemeente Bergen op Zoom de ‘varkensruggen’ die geplaatst zijn op de Grote Markt weer weghalen? Die vraag stelt Reinoud Krijnen aan het college van burgemeester en wethouders. De grote betonblokken zijn woensdag geplaatst op de Grote Markt, maar volgens Krijnen is dit een slecht idee.


“Waarschijnlijk is dit gedaan om de trottoirs te beschermen tegen het vrachtverkeer wat de bevoorrading verzorgd aan de horeca. Helaas doet dit afbreuk aan de beeldkwaliteit van een historisch binnenstad en sowieso maakt dit het geheel onaantrekkelijk”, aldus Krijnen. Daarnaast zijn enkele varkensruggen zwart van kleur en Krijnen vreest dat mensen hierover gaan struikelen. “Mijn inziens bent u verantwoordelijk voor de gevolgen.”

Daarnaast is hem opgevallen dat de bereikbaarheid van de Gertrudiskerk en het stadhuis door de huidige inrichting onaantrekkelijk is geworden voor bijzondere gebeurtenissen. “Wij willen dat u op korte termijn in overleg gaat met de horeca, de vereniging binnenstad en de stichting toegankelijk om tot een aanvaardbare inrichting van deze openbare ruimte te komen”, aldus Krijnen.

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief