Foto:

Bergen op Zoom organiseert Dag van het Park met leuke activiteiten

BERGEN OP ZOOM - Zaterdag 21 mei organiseert gemeente Bergen op Zoom de Dag van het Park. Met het organiseren van deze dag wil de gemeente aandacht vragen voor de fysieke en mentale gezondheid van haar inwoners. Bewegen is goed voor je. En wat is er nou fijner dan buiten in beweging zijn!


In gemeente Bergen op Zoom zijn prachtige bossen en parken en vooral die parken kunnen veel beter benut worden. Het merendeel van die parken zijn echt pareltjes waar veel meer gebruik van zou kunnen worden gemaakt. De gemeente wil dit dan ook stimuleren. Dat doen ze komende jaren door o.a. het aanleggen van beweegterreintjes en routes. Tijdens de Dag van het Park vinden er verschillende activiteiten plaats op 3 prachtige locaties. Bezoekers kunnen er kennis maken met verschillende activiteiten en instellingen en toetsen hoe gezond zij zelf eigenlijk in het leven staan.

AM de Jongpark
In het AM de Jongpark aan de Marslaan worden activiteiten georganiseerd door o.a. het sociaalteam van WijZijnTraverse. Op springkussens en het nabij gelegen Krajieck Court kunnen jongeren naar hartenlust meedoen aan allerlei sport- en spelactiviteiten. Niet alleen jongeren komen hier aan hun trekken. Ook senioren kunnen een prachtig programma bijwonen en zelfs deelnemen. Diverse workshops, zoals Nordic Walking, Tai Chi, Fit en Spel, Seniorobics en Bewegen en ontspannen. Bij de Juice Cruiser kunnen gezonde sapjes worden gemaakt en er kan zelfs gegolfd worden in het park.

Kijk in de Pot

Op Kijk in de Pot ter hoogte van de Zuid-Westsingel zijn maar liefst 4 scoutingverenigingen actief. Zij hebben een uitdagend en gevarieerd programma voor alle leeftijdscategorieën voorbereid. Varen op de binnenschelde, A-lopen, levend ganzenbord, en nog veel meer. Ook kun je met frisbees een heel gaaf spel spelen en kun je bij de Juice Cruiser jouw eigen sapje shaken met een Pedal Blender. Op beiden locaties is bij BeNu apotheek een gratis gezondheidscheck af te nemen.

Vrederust

Op het terrein van Vrederust kan men een kunstroute wandelen en gebruik maken van het onlangs aangelegde beweegparcours. De Dag van het Park vindt plaats tussen 10:00 en 16:00 uur en meer informatie over exacte aanvangstijden van de diverse onderdelen is te vinden op www.dedagvanhetpark.nl

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief