Foto:

Plannen voor grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten aan de Havendijk

BERGEN OP ZOOM - Het college van burgemeester en wethouders heeft een perceel aan de Havendijk, naast Bruijs Jacht- en Staalbouw, verkocht aan Sabes Vastgoed en de Covebo Uitzendgroep. Zij hebben gezamenlijk een plan uitgewerkt om langs de Oude Buitenhaven een nieuwe huisvestingsvoorziening te realiseren voor zo’n 435 internationale medewerkers oftewel arbeidsmigranten.


“Bedrijven in Bergen op Zoom hebben steeds vaker moeite om in de stad of regio voldoende en geschikte werknemers te vinden, daarom huren zij internationale medewerkers in. Zij komen hier om te werken en verblijven hier voor enkele maanden of langer. Hiervoor is het belangrijk dat er goede, kwalitatief hoogwaardige en beheersbare huisvesting wordt geboden”, stelt Sabes Vastgoed. Het plan wat zij voor ogen hebben voldoet daaraan, zo is er veel aandacht voor toezicht, privacy en comfort. Op de huisvestingslocatie zal tevens 24/7 beheer aanwezig zijn.  

De woningen worden verdeeld over een 12-tal gebouwen die steeds 2 aan 2 geschakeld zijn. In totaal is er ruimte voor circa 435 internationale medewerkers. “Er zal een ruime meerderheid aan eenpersoonskamers worden gerealiseerd. Per vier kamers is er een gedeelde keuken en badkamer. Daarnaast zullen er studio’s, voor maximaal twee personen worden gerealiseerd, aangezien er ook koppels op de huisvestingslocatie zullen verblijven. Deze studio’s beschikken over een eigen keuken en sanitair. Naar verwachting zal 1/3 van de huisvestinglocatie bestaan uit studio’s en 2/3 uit eenpersoonskamers”, laat Eduard Sars namens Sabes Vastgoed.

Het architectonische en stedenbouwkundige ontwerp van het planinitiatief is uitgewerkt door DAT Architectengroep uit Tilburg. “De opgave voor de realisatie van een huisvestingsvoorziening voor internationale medewerkers op deze plek in de stad wakkerde de ambitie aan voor een bijzonder, bijna iconisch plan. Daarmee wordt een belangrijke aanzet gemaakt voor een karakteristiek beeld langs de Oude Buitenhaven.”

Sabes Vastgoed B.V. zal in een vroeg stadium een omgevingsdialoog voeren met omwonenden om hen te informeren over het planinitiatief en in gesprek te gaan om een inzicht te krijgen in de wensen, belangen,  zorgen en bezwaren. Naar verwachting zal de eerste omgevingsdialoog in juni of juli worden gehouden. In 2025 moet het plan gerealiseerd zijn.NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief