Foto: HHS - Pixelio

OM eist flinke gevangenisstraf tegen man die ex-vrouw bijna dood sloeg met zweep

BERGEN OP ZOOM - Een 75-jarige vrouw werd op dinsdag 8 juni 2021 zwaargewond aangetroffen in een pand in Bergen op Zoom. Het was haar nog wel gelukt om zelf 112 te bellen. De politie beschrijft dat ze ter plaatse een persoon zagen zitten die zo doordrenkt was in bloed dat ze onherkenbaar was.


Tijdens een gesprek tussen de verdachte en zijn ex-vrouw ontstond ruzie. De man zou volgens het slachtoffer in haar buik hebben getrapt waardoor zij ten val kwam en vervolgens met de handgreep van een zweep op haar hoofd hebben geslagen. Ze zou wel 25 tot 30 keer geslagen zijn met de zweep, met ernstig hoofdletsel tot gevolg. De kans op volledig herstel is voor het slachtoffer minimaal.

Volgens de verdachte viel zijn ex-vrouw hem aan en moest hij zichzelf verdedigen. Voor dit scenario is er volgens het Openbaar Ministerie onvoldoende ondersteuning. In de woning van de verdachte werden daarnaast ook wapens gevonden waar hij geen vergunning voor had.”

De verdachte hoorde tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak afgelopen vrijdag 5.5 jaar gevangenisstraf tegen zich eisen voor poging doodslag en het voorhanden hebben van wapens en munitie.

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
Vacatures

Technische Banenmarkt

Oss

Meerdere vacatures

Baarle-Nassau

Vakantiebezorger Altena Nieuws

Genderen, Nieuwendijk, Rijswijk, Sleeuwijk, Veen, Werkendam, Wijk en aalburg

Bedrijfsleider v/m

Rijsbergen

Commercieel medewerker binnendienst

Schijf