Foto: Picasa

V-BoZ! kritisch over plan voor huisvesting arbeidsmigranten

BERGEN OP ZOOM - Welke invloed heeft de gemeenteraad nog op de totale besluitvorming rondom de komst van grootschalige huisvesting voor arbeidsmigranten aan de Havendijk in Bergen op Zoom? Die vraag hebben Meino Dam en Sander Siebelink namens de politieke partij V-BoZ! gesteld aan het huidige college van burgemeester en wethouders. “V-BoZ! heeft vanuit de media moeten vernemen dat er een plan wordt ontwikkeld voor grootschalige nieuwbouw aan de Havendijk.”


Het college van burgemeester en wethouders heeft een perceel aan de Havendijk, naast Bruijs Jacht- en Staalbouw, verkocht aan Sabes Vastgoed en de Covebo Uitzendgroep. Zij hebben gezamenlijk een plan uitgewerkt om langs de Oude Buitenhaven/Havendijk een nieuwe huisvestingsvoorziening te realiseren voor zo’n 435 internationale medewerkers oftewel arbeidsmigranten. 

“Dat er bouwlocaties ontwikkeld moeten worden om arbeidsmigranten te huisvesten en om daarmee tevens een einde te maken aan overlastgevende situaties in woonwijken, begrijpen wij. V-BoZ! juicht het toe dat daar een einde aan komt en dat gepaste maatregelen nodig zijn”, aldus Siebelink en Dam. Toch komt het bericht van de nieuwe plannen voor hen uit de lucht gevallen. “In welke fase bevindt zich de besluitvorming? Is de grond al verkocht? In welke mate zijn omwonenden betrokken bij deze plannen?”, willen de heren weten.

Daarnaast haalt de partij de woningnood aan. “Gelet op de (on)mogelijkheden voor starters om een woning te verkrijgen- dat geldt voor zowel huurwoningen als koopwoningen- is het des te wranger dat er wél plannen worden gepresenteerd voor huisvesting van arbeidsmigranten maar er tegelijkertijd te weinig concrete plannen voor betaalbare huisvesting voor starters zijn. Is het college zich hier wel voldoende van bewust? In hoeverre kunnen de voorgestelde plannen worden bijgesteld?”

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief