Foto: Screenshot YouTube

Drie jaar cel voor Bergse oprichter van motorclub No Surrender

BERGEN OP ZOOM - Het gerechtshof heeft de Bergse oprichter van motorclub No Surrender, Klaas Otto, veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf. “Hij is mede bepalend geweest voor het bestaan en de voortdurende uitbreiding van No Surrender. Onder zijn leiding heeft de No Surrender gefloreerd. Verdachte heeft daarmee van meet af een significante bijdrage geleverd aan de ondermijnende activiteiten van de organisatie”, aldus het gerechtshof.


Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft maandag uitspraak gedaan in vijf No Surrender strafzaken. Door de rechtbank zijn de verdachten veroordeeld voor afpersing, diefstal met geweld of fraude. Het betreft feiten die in de periode van 2014 tot en met 2017 plaatsvonden. 4 van de vijf verdachten waren lid van No Surrender.

Het hof legt een gevangenisstraf op van 3 jaar aan Klaas Otto, die gedurende ruim tweeënhalf jaar, samen met anderen, leiding heeft gegeven aan de motorclub No Surrender. “Binnen No Surrender behoorden het plegen van intimidatie, (ernstig) geweld en handel in verdovende middelen tot de gebruikelijke gang van zaken. No Surrender is daarmee een criminele organisatie”, aldus het Gerechtshof.

De gepleegde strafbare feiten hebben volgens het hof een enorme impact gehad op en hebben grote angst veroorzaakt bij de slachtoffers. “Verdachte vervulde binnen No Surrender een centrale positie. Het hof is van oordeel dat een gevangenisstraf van 3 jaren meer recht doet aan de centrale rol van verdachte binnen de criminele organisatie.” Eerder veroordeelde de rechtbank Otto nog tot 2,5 jaar cel.

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief