Afbeelding

Afterglow, een nieuwe veteranen-band

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De muziekwereld van West Brabant heeft er een nieuwe aanwinst bij.  Vijf oudere muzikanten besloten met elkaar een band op te richten en verzorgen nu optredens onder de naam Afterglow.

Blijkbaar stroomt het muzikale bloed toch altijd weer waar het niet gaan kan, want na een lange tijd waarin zijn piano onaangeroerd bleef, besloot Roosendaler Cees Pot deze weer te willen gebruiken en dan het liefst samen met medemuzikanten. Deze werden gevonden onder andere oudgedienden in de muziek in de personen van plaatsgenoot Piet Burger op basgitaar, Jos Dictus uit Hoeven op drums, Bergenaar Marco Verduyn Lunel op gitaar en zanger Ad Havermans uit Breda. Na een aantal keren samen repeteren was er een goede onderlinge klik als basis om samen een band te vormen, Afterglow.

De meeste mannen van Afterglow zijn 60-ers en hebben een verleden in bands van diverse richtingen, zo drumde Jos in zijn jongere jaren onder meer in een rockabilly band, Piet speelde basgitaar in coverbands, Cees speelde piano in onder meer een rock-and roll band, Ad komt uit een bekende muzikale familie en zong in meerdere bands en ”jonkie” Marco verdiende zijn sporen al in de country en de allround popmuziek. De mannen van Afterglow gaan niet nog een keer de muziek spelen die ze in vroegere bands ook al hebben gedaan, maar hebben gekozen voor een wat uitdagender repertoire in de symphonische richting vooral uit de jaren ’60 en ’70, met nummers van bijvoorbeeld PinkFloyd, Kayak en Genesis. De eerste succesvolle try-out zit er intussen op en er wordt nu gewerkt om het repertoire verder uit te breiden, zodat Afterglow binnen niet al te lange tijd klaar is om vullende optredens te verzorgen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief