Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Poster voor Les Misérables klaar

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Stichting De Vierschaar presenteert vanavond (donderdag 23 juni) de poster voor haar nieuwe openluchtspel Les Misérables. De spelers krijgen om 19.30 uur uit handen van het promotieteam van de Vierschaar de posters aan het begin van de repetitie uitgereikt. Dat gebeurt bij Decorbouw, Dr. Ir. van Veenweg 8, Bergen op Zoom, in de ruimte naast ZuidWest TV. Morgenavond is er een repetitie van een scène waarbij nagenoeg alle spelers aanwezig zijn.

De poster is ontworpen door Mirjam Drenth van Hotelzeezicht creatief collectief uit Bergen op Zoom. De foto die daarbij is gebruikt, is gemaakt door Nick Franken, vorig jaar winnaar van de Bergse Tamoil Cultuurprijs voor de Kunsten en Letteren.

Les Misérables wordt tussen 9 en 24 september a.s. tienmaal opgevoerd op het Ravelijn, een van de weinige nog vrijwel intact gebleven verdedigingswerken van de roemruchte vesting Bergen op Zoom. Arthur van Broekhoven heeft de regie, Erwin Eggermont, één van de hoofdrolspelers, tekent voor de vechtscènes.

De cast van ruim zestig spelers brengt een toneelbewerking met muzikale ondersteuning van het bekende gelijknamige boek van de Franse schrijver Victor Hugo. Speciaal voor deze uitvoering van de Vierschaar hebben Arthur van Broekhoven, Cees van Broekhoven en Rob Boas het verhaal bewerkt. “Met deze toneelversie kunnen we op het Ravelijn de ruw- en hardheid van het verhaal extra goed benadrukken in zowel spel, decor en kleding”, aldus een woordvoerder van de Vierschaar.

Over Stichting De Vierschaar
Sinds 1996 organiseert Stichting De Vierschaar openluchtspektakels in Bergen op Zoom. De Vierschaar zet tijdens de uitvoeringen zowel het lokale en regionale theatertalent als de historische Binnenstad van Bergen op Zoom centraal. De afgelopen jaren hebben we tijdens onze spraakmakende producties veel bezoekers van zowel binnen als ver buiten de regio mogen ontvangen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief