De Beekzangers in actie
De Beekzangers in actie Foto: P Brocatus

De Beekzangers bestaan20 jaar

Algemeen

HALSTEREN - Op 10 juni 2022 was het precies 20 jaar geleden dat de Beekzangers zijn opgericht in Cafeeke de Beek in Halsteren. Het koor is gestart met 45 leden met een leeftijd variërend van 50 tot 70 jaar . De beekzangers bestaan nu nog uit 24 leden, waarvan er 7 vanaf het begin nog steeds lid zijn. De gemiddelde leeftijd van de leden is thans 77 jaar. Het oudste lid is 91 jaar en het jongste 56 jaar.

Door Corona hebben de repetities en de optredens 2 jaar stilgelegen, maar de Beekzangers zijn weer druk met repeteren en hebben inmiddels ook weer optredens achter de rug.

Liederen

Het repertoire is heel divers en bestaat uit meezingers, luisterliedjes, maar ook uit echte smarlappen. In de Kersttijd worden ook kerstconcerten gegeven. Er wordt uitsluitend in het Nederlands gezongen. De repetitie is op maandagavond in de Baak achter de Sint Martinuskerk. Gerepeteerd wordt van 19.45 tot 22.45 uur met een pauze van 30 minuten.

Feest

Zoals gezegd op 11 juni bestond het koor precies 20 jaar en dat was een reden om er een mooie feestdag van te maken .Om 8.15 uur moest men verzamelen bij touringcarbedrijf de Kock vanwaar om 8.30 uur de bus vertrok naar Drimmelen voor een heel interessante rondvaart door de Biesbosch plaatsvond. Aan boord zijn de Beekzangers verrast met kofiie en gebak.

Bij `t Maoske in de Moer kregen de leden van de Beekzangers een overheerlijke koffietafel voorgeschoteld, waarna koers gezet werd Schrobbelèr in Tilburg voor een excursie met een proeverij. Bij Schrobbelèr hadden ze een troubadour ingehuurd die voor het nodige entertainment zorgde met mooie meezingliedjes. Dat was koren op de molen van de Beekzangers, die na een paar Schrobbelèrkes uit volle borst meezongen. Het was dus een heel geslaagde middag. Om 17.00 uur vertrok de bus richting Halsteren waar bij Restaurant 1633 met een overheerlijk diner en een onverwacht optreden van de heer en mevrouw de Bok de feestelijke dag werd afgesloten en iedereen met een heel goed gevoel huiswaarts ging.

Het was een dag waarover nog met veel warme gevoelens nagekaart zal worden. Nu op naar het 25 jarig jubileum.[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief