Afbeelding

Proeven, beleven en genieten

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - ProefMei kan je dit weekend bijna niet ontgaan zijn, zeker niet als je in de binnenstad van Bergen op Zoom woont. Hét culinaire en culturele festival dat in teken staat van proeven, beleven en genieten werd afgelopen weekend weer gehouden. 

Het festival wordt gedragen door een grote groep vrijwilligers, restaurants en ondernemers van de Brabantse Wal. ProefMei staat in het teken van het verbinden van de inwoners, bedrijven en ondernemers. ‘ProefMei is muziek, vrienden zien en nieuwe mensen ontmoeten in de prachtige ambiance van een van de fraaiste stadspaleizen van Europa, het Markiezenhof’, zo stelt de organisatie het zelf, terugkijkend op een geslaagde business avond op donderdag, dansen op vinyl singeltjes op vrijdag en live muziek op zaterdag en zondag. Ook was er een culinaire fietstocht en waren er speciale wandelroutes uitgezet.

Marie uit Antwerpen, kijkt tevreden om zich heen. Op de vraag wat ProefMei in haar ogen zo bijzonder maakt, zegt ze:  ”Het is toch super om de streekproducten te proeven tijdens zo’n gezellig festival als dit. De balans tussen het proeven van nieuwe gerechten én de gezellige sfeer is perfect. Ik ben blij dat we er weer staan met z’n allen”. Een andere voorbijganger, Robin, sluit zich daar volledig bij aan: “Als Bergenaar kun je alleen maar genieten van een festival op zo’n mooie locatie. Maar ook als je hier nooit eerder bent geweest denk ik dat je je ogen uitkijkt. Het Markiezenhof is een top locatie voor een evenement als dit”  

IJsspecialist Benjamin de Bruin was voor de eerste keer aanwezig op Proefmei met zijn chocolade aardbeien en romig schepijs. De 20-jarige Benjamin uit Bergen op Zoom, eigenaar van ijswinkel ‘Fyesta’  is er trots op dat hij op dit evenement mag staan. Waar hij voorgaande jaren zelf te gast was op ProefMei, staat hij nu aan de andere kant van de kraam en maakt de bezoekers blij met zijn verkoelende producten. Die verkoeling was dit weekend wel nodig.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief