Afbeelding
Foto: © Frederik Herregods // @herrfrederik

Bergen op Zoom krijgt 100 elektrische deelscooters en -fietsen

Door: Bregje Kop Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Sinds gisteren kunnen Bergenaren zich van A naar B verplaatsen met een elektrische deelscooter of -fiets. Deelvervoerder GO Sharing plaatse namelijk zo’n honderd scooters en 50 fietsen in de stad. 

Met ingang van 2 augustus worden er gefaseerd 100 elektrische scooters en 50 e-bikes verspreid in Bergen op Zoom. De deelvoertuigen zijn via de GO Sharing app terug te vinden en te reserveren. De gebruiker betaalt een starttarief en vervolgens per minuut voor het gebruik van een deelscooter of -fiets. Ook is het mogelijk om het voertuig in de parkeerstand te zetten, zodat het tot de beschikking blijft na een pauze. De accu’s van de deelvoertuigen worden door medewerkers van GO Sharing vervangen zodra ze leeg dreigen te raken.

Wethouder Hans Peter Verroen van gemeente Bergen op Zoom zegt: “Super! Wij zijn vóór elektrificering. De deelscooters en -fietsen bieden een duurzamer alternatief voor autoritten in onze gemeente en van en naar onze buurgemeenten.” Bovendien kan het deelvervoer de druk op parkeerplaatsen en files in het centrum tijdens spitsuren wegnemen. De deelvoertuigen zijn niet alleen te gebruiken voor scholieren of mensen die naar het werk gaan. Ze zijn voor iedereen 24 uur per dag 7 dagen per week beschikbaar. “We richten ons dus ook zeker op toeristen en recreanten. Voor hen is deze vorm van mobiliteit een geweldige manier om onze prachtige omgeving te ontdekken. Een winwin situatie, want hierdoor ligt zowel het centrum als het buitengebied ineens binnen handbereik. En de scooter en de fiets zijn aangename vervoersmiddelen voor bezoekers; gebruiksvriendelijk, duurzaam en snel.”

De deelvoertuigen hebben geen vaste plek. Dat betekent dat je altijd wel ergens een deelscooter of deelfiets tegenkomt die je kunt gebruiken. “Uiteraard moeten deze wel, net als normale scooters en fietsers, juist geparkeerd worden. Hier zal onze afdeling Handhaving ook zeker op letten.” Meldingen, klachten en eventuele boetes worden door GO Sharing afgehandeld.

Elektrische deelfietsen, -scooters en -auto’s
De elektrische deelvoertuigen zijn onderdeel van het multimodale aanbod waarmee GO Sharing de reis van deur tot deur, ook tussen regio’s, wil ondersteunen met deelvervoer. GO Sharing CEO Raymon Pouwels legt uit: “Eigen vervoer is in de meeste gevallen nog milieuvervuilend en neemt onnodig veel openbare ruimte in beslag. In onze missie om eigendom van voertuigen te vervangen door deelmobiliteit, is het ondersteunen van de reis van deur tot deur cruciaal. De deelvoertuigen zijn voor iedereen beschikbaar, particulier en zakelijk, en het is ons doel om overal binnen 3 minuten lopen een deelscooter of e-bike te bieden. Allemaal via één app en tegen een tarief dat concurreert met het bezit van een auto.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief