Afbeelding

Jeugdraad praat mee over Veiligheid en Duurzaamheid

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Medio juli mocht een afvaardiging van het cluster Beheer & Onderhoud van de gemeente op bezoek bij de Jeugdraad. Het gesprek ging over de wensen van de jeugd en aandachtspunten hebben als het gaat om de openbare ruimte. 

De Jeugdraad, bestaande uit jongeren uit de gemeente Bergen op Zoom had enige tijd terug bij de presentatie van het coalitieakkoord in de gemeenteraad een aantal aandachtspunten gepresenteerd die onder andere betrekking hadden op Veiligheid en Duurzaamheid. Voor het cluster Beheer e& Onderhoud was vorige maand de ideale gelegenheid om bij de Jeugdraad langs te gaan en met de jongeren van gedachten te wisselen.

Enkele aandachtspunten die naar voren kwamen waren de verlichting bij het tunneltje Burgemeester Wittelaan, de verlichting bij het tunneltje onder het Station, afvalbakken in de buurt van eetgelegenheden, fietsenstallingen, het laten doorgroeien van gras en planten in plantsoenen en het herplanten van bomen.

Nu Beheer & Onderhoud volop bezig is met de voorbereiding van een nieuw IBOR-plan (Integraal Beheer Openbare Ruimte) en een Grondstoffenplan voor huishoudelijk afval mag de input van jongeren zeker niet ontbreken. De Jeugdraad kan daar een mooie rol bij vervullen en afgesproken is om contact te blijven houden en waar mogelijk ook ideeën en wensen van de Jeugdraad in de praktijk te realiseren. Op deze manier kan de Jeugdraad nog meer naar buiten treden en hopelijk andere jongeren enthousiasmeren om aan te sluiten.

Er is inmiddels een vervolgafspraak gemaakt dat de jeugdraad (in december) komt helpen met het planten van bomen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief