Besluit over energietoeslag van 500 euro nog niet genomen

BERGEN OP ZOOM - Inwoners die recht hebben op de extra 500 euro toeslag bovenop de 800 euro, moeten nog even geduld hebben. De gemeente neemt pas in september de besluiten die nodig zijn om tot uitvoering te kunnen overgaan.


De gemeente meldt het volgende: Heeft u een minimuminkomen? Door de hogere energieprijzen is het dan extra moeilijk om rond te komen. Het kan zijn dat u recht heeft op een eenmalige energietoeslag. Op de website van de ISD Brabantse Wal (https://bergenopzoom.antwoordop.nl/bij.../digitaal-loket/844), die deze regeling uitvoert voor de gemeenten Steenbergen, Bergen op Zoom en Woensdrecht, vindt u informatie en aanvraagmogelijkheden met betrekking tot de regeling Eenmalige Energietoeslag 2022.

Het kabinet heeft aangekondigd om het voor gemeenten mogelijk te maken om via de categoriale bijzondere bijstand, een extra bedrag van € 500,- boven op de eerdere regeling van € 800,- uit te keren aan inwoners met een inkomen op het minimumniveau (gebaseerd op 120% van het sociaal minimumloon). Voordat de ISD Brabantse Wal met deze aankondiging aan de slag kan, zullen de Brabantse Wal-gemeenten Woensdrecht, Steenbergen en Bergen op Zoom daar een besluit over moeten nemen. Dat zal naar verwachting in de loop van september aanstaande plaatsvinden. 

Mensen die al een toeslag van 800 euro hebben gekregen, krijgen automatisch bericht over de verhoging. Er is op dit moment geen mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor de eventuele extra € 500,-. Wanneer het wel zover is, wordt dat bekend gemaakt via de vaste kanalen en de media. 

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief