Foto: Gertrude Snoei

Ruim 100 kramen op grootste Thoolse braderie

BERGEN OP ZOOM - Traditiegetrouw organiseert Euromarkt de Thoolse braderie als laatste van het eiland Tholen. Vrijdag 26 augustus en zaterdag 27 augustus belooft het weer een gezellige boel te worden in de binnenstad van Tholen, met ruim 100 standplaatsen met verschillende activiteiten.

Vrijdag vanaf 13.00 uur staan de Thoolse ondernemers en andere standplaatshouders klaar om de bezoekers te voorzien van allerlei leuke spulletjes tot 21.00 uur ‘s avonds. Op zaterdag is de braderie geopend van 09.00 tot 19.00 uur. De kramen staan vanaf de Eendrachtsweg, Botermarkt, Kerkstraat, Markt, Stoofstraat, Hoogstraat, Dalemsestraat en de Bebouwdendam.Kinderbraderie op zaterdag
De kinderbraderie van Tholen is jaarlijks steeds weer een succes en groeit tegen de klippen op. Dit jaar is de Molenvlietsestraat vanaf de Markt tot aan de Regentessestraat daarvoor gereserveerd. Tijdens de kinderbraderie, die op zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur plaatsvindt, kunnen kinderen tot twaalf jaar het speelgoed, dat zij niet meer gebruiken, verkopen. Het is echt gericht op de kinderen & het gaat echt om speelgoed,
boekjes en spelletjes voor de kinderen. Wat niet verkocht wordt, dient men zelf weer mee naar huis te nemen. Er mag na afloop niets achterblijven.
Dit jaar hebben we diverse nieuwelingen op de braderie zoals Galerie “Onder de Linde” aan de Hoogstraat , Bakkerswinkel de Waard aan de Eendrachtsweg die dit jaar voor de oliebollen gaat zorgen.Ook de Stichting “Tholenzietje” is van de partij aan de Hoogstraat.
Net als voorgaande jaren kan men de auto gratis parkeren bij de Oesterputten en de Zoekweg. De route staat aangegeven met bordjes ‘P braderie’. Volgens Niek Jansen is er altijd ruim voldoende plaats op de Oesterputten. De Eendrachtsdijk vanaf de Wal is ingericht als “Invalide Parkeerplaats”. De invalidenparkeerplaats is te bereiken vanaf de Wal richting brug. Deze dagen is vanwege de veiligheid de Eendrachtsdijk als ‘eenrichtingsweg’ aangewezen.

Binnenstad afgesloten
Vanaf donderdag 16.00 uur wordt de gehele binnenstad van Tholen afgesloten voor het plaatsen van de kramen, dit wordt met borden aangegeven. Wij verzoeken dan ook vriendelijk deze autovrij te houden na die tijd. “Als het dan nog een beetje mooi weer wil zijn, komt het helemaal goed”, besluit Niek.

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief