Afbeelding
Foto: Politie.nl

Klanten helpen bij aanhouding winkeldieven: ‘Ze konden geen kant meer op’

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Een medewerker van een supermarkt aan de Glacisstraat zag woendagmiddag tegen 18.00 uur twee stellen in de winkel die op een verdachte manier rondliepen in het pand. Hij had het vermoeden dat zij spullen wegnamen zonder te betalen.

De vermoedens van de medewerker bleken juist. De twee stellen rekenden ieder twee goederen af bij de kassa, en liepen vervolgens met de rest van hun boodschappen naar buiten. De medewerker van de supermarkt liep de parkeerplaats op waar hij zag dat het viertal in een auto ging zitten en wilden wegrijden. In de tussentijd belde de man de politie en liep hij naar de auto toe. De bestuurder van de auto probeerde de winkelmedewerker aan te rijden toen hij voor de auto stond. De man kon nog opzij om een aanrijding te voorkomen

Attente klanten
Toen de auto de parkeerplaats af wilde rijden heeft een klant van de winkel de uitgang geblokkeerd. Een andere klant parkeerde zijn auto precies achter de auto van de winkeldieven, zodat die geen kant meer op konden. Op dat moment kwamen agenten ter plaatse en werden de vier mensen aangehouden. 

De vier aangehouden verdachten zijn overgebracht naar het politiecellencomplex. Daar worden ze vandaag gehoord door rechercheurs. Het gaat om twee vrouwen van 19 en 44 jaar, en twee mannen van 21 en 52 jaar. Ze zijn afkomstig uit Roemenië en hebben in Nederland geen vaste woon- of verblijfplaats. Hun auto is in beslag genomen voor verder onderzoek.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief