Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Shutterstock

Een avond feesten in Den Enghel én geld inzamelen voor twee goede doelen

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Op 14 oktober aanstaande organiseren Kiwanis Bergen op Zoom & dedames Kiwanis Belle Flucius een feest voor het goede doel. De gehele opbrengst gaat naar twee goede doelen: De Kanjerketting, inmiddels een bekend fenomeen geworden in Bergen op Zoom door de prachtige actie van Nienke Proost.

“Feest!” vindt plaats in twee zalen in Den Enghel. In de eerste zaal speelt de bekende Haagse band ‘Feelings’ en in de tweede zaal draait de Bergse DJ Nando. De dresscode is ‘Feestelijk’ en met de entree prijs van 55 euro steun je niet alleen deze twee prachtige doelen maar kan je ook een avond feesten, dansen, genieten van de beste muziek, gratis drankjes en luxehapjes.


Wat is de Kanjerketting?
Ieder jaar krijgen zeshonderd kinderen in Nederland de diagnose kanker. De behandeling van kinderkanker duurt langen is heel zwaar. Om kinderen met kanker te steunen heeft deVereniging Kinderkanker Nederland de Kanjerketting ontwikkeld. De Kanjerketting is een systeem dat bestaat uit kralen. Elke Kanjerkraal staat voor een bepaalde behandeling, onderzoek of gebeurtenis. Zo zijn er kralen voor een chemokuur, bestraling, prikken, een scan, een lumbaalpunctie, haarverlies, een super goede dag, een vreselijke rotdag, een operatie, verblijf opde intensive care enz.Kinderen met kanker rijgen deze Kanjerkralen aan een ketting. Die ketting, de Kanjerketting, vertelt hun verhaal.


Zwem abonnement voor kinderen uit o.a Syrië, Jemen en Irak
Afgelopen zomer ontvingen Oekraïense kinderen reeds eenzwem abonnement van Kiwanis en dit bleek een gigantisch succes. Nu steunt Kiwanis wederom kinderen van statushouders met zwem abonnementen. Zodra deze kinderen hun zwemdiploma behaald hebben kunnen ze fijn zwemmen in deSchelp of de Melanen.

Informatie
Wanneer: 14 oktober 20.00
Waar: Den Enghel Bergen op Zoom
Dresscode: Feestelijk



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief