Bergse Klaas Otto verlaat motorclub No Surrender

BERGEN OP ZOOM - Leider en oprichter Klaas Otto stapt op bij de bekende motorclub No Surrender MC. Dat maakte hij dinsdagavond bij een bijeenkomst van de motorclub bekend. De Bergenaar laat op zijn Facebookaccount weten met pijn in zijn hart te stoppen. "No Surrender is echt de mooiste motorclub ter wereld, dat vind ik nog steeds. Maar door alle druk is het voor mij niet meer mogelijk om lid te blijven", schrijft Otto. 


Otto meldt niet langer de schuld te willen krijgen voor de negativiteit rondom de motorclub. Slechts een week geleden werd bijvoorbeeld voormalig voorman Bas ter Hennepe van No Surrender Vlaardingen opgepakt. No Surrender zou niet meer actief zijn in een pand aan de James Wattweg in Vlaardingen. Toch vond de politie bij een inval op het clubhuis een aantal vuurwapens. Naast Ter Hennepe werd daarbij een andere man en vrouw aangehouden. Daarnaast waren vorig jaar een aantal No Surrender-leden betrokken bij een schietpartij in Eindhoven. "Ik krijg de schuld van alles wat er mis gaat met No Surrender. Dat komt door de overheid, media en de bevolking, niet door No Surrender zelf", schrijft Otto.

Moordaanslag

Het is overigens niet de eerste keer dat de leider bij de motorclub opstapt. In april 2015 legde hij zijn functie ook neer. Dat had te maken met een mislukte moordpoging op hem, in het Belgische Poppel. Hij wilde daarna een verklaring afleggen tegen de verdachte die op hem schoot. Maar praten met de politie is als No Surrenderlid ten strengste verboden. In de zomer van 2015 keerde hij weer terug als leider.

Opvolger

Of er iemand de captain gaat vervangen is nog niet bekend. "Voor alle mannen die de stap willen maken naar een motorclub, maak je lid bij No Surrender want het is echt de mooiste club ter wereld. Ik zal de club altijd supporten en promoten. De club zit in mijn hart", meldt Otto op zijn Facebookpagina.

ARCHIEFFOTO

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief