De overhandiging van het kunstwerk door S&L Zorg.
De overhandiging van het kunstwerk door S&L Zorg. Foto: S&L Zorg

S&L Zorg bedankt SABIC voor schenking met kunstwerk

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Jordy van Summeren en Remco Boogaart, bewoners van S&L Zorg, overhandigden dinsdag een kunstwerk aan Rutger Bosch, site director SABIC, en Ana Maria Acevedo, voorzitter SABIC volunteers. Het kunstwerk is een bedankje voor de twee duofietsen die S&L Zorg ontving in maart vorig jaar. 

De overhandiging van het kunstwerk stond eigenlijk al veel eerder gepland, maar het coronavirus gooide helaas roet in het eten. Rutger: “Bij SABIC golden lange tijd strenge regels rondom het ontvangen van bezoek vanwege het besmettingsgevaar van COVID voor onze medewerkers. Daarom was het lange tijd niet mogelijk om S&L Zorg te ontvangen. Maar gelukkig is het vandaag dan eindelijk zo ver. We zijn heel erg blij met het prachtige kunstwerk en gaan er een mooi plekje voor zoeken.” 

Het kunstwerk is gemaakt door bewoner Don Straatman. Don werkt bij KUNST&ZO. KUNST&ZO is een galerie & atelier van S&L Zorg waar mensen met een verstandelijke beperking werken. De schilderijen van Don herken je altijd aan de unieke stijl. Frisse kleuren met veel contrast en vaak vormen die op poppetjes of diertjes lijken. Zo ook het schilderij voor SABIC. 

Don zelf kon helaas niet aanwezig zijn bij de overhandiging, maar Jordy en Remco namen graag de honneurs waar. Remco: “We hebben al heel veel gebruik gemaakt van de duofiets. Zeker tijdens de lockdown was het heel fijn om af en toe een rondje te kunnen fietsen. De fietsen kwamen dus heel goed van pas!”. De donatie van de duofietsen was onderdeel van de wereldwijde donatiecampagne van SABIC om mensen te ondersteunen tijdens de coronacrisis.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief