Afbeelding

40e braderie van Halsteren, met een vleugje kermis

Algemeen

HALSTEREN - Het is braderie in Halsteren op zaterdag 19 en zondag 20 september.

De organisatie is zoals altijd in handen van Sint Cecilia Eensgezindheid Halsteren in samenwerking met Euromarkt. Eén van de grootste evenementen van Halsteren is inmiddels al toe aan de 40e editie en daarom is ook besloten om het kermis-gedeelte iets te vergroten. De braderie is al jarenlang het traditionele evenement na de zomervakantie, waar iedereen in Halsteren elkaar ontmoet en bij kan kletsen. Zoals altijd is de Dorpsstraat afgeladen met allerlei verschillende marktkramen. Op zaterdag 20 september staan er zo'n 110 kramen op het parcours. Dit loopt die dag van supermarkt Plus tot aan de rotonde aan de Beeklaan. De dag daarop is de braderie nog wat groter met zo'n 130 kramen. Dan begint het braderieparcours al ter hoogte van de Albert Heijn. Het opbouwen begint op allebei de dagen om 07.00 uur en het afbreken vindt steeds om 18.00 uur plaats. De officiële opening wordt op zaterdag gehouden rond 13.30 uur.

Zoals gezegd, de organisatie van de braderie Halsteren is al sinds jaar en dag in handen van Sint Cecilia Eensgezindheid. De gezellige Halsterse muziekvereniging is al voor de 40e keer verantwoordelijk voor de organisatie van dit prachtige evenement. Zij zullen tijdens de braderie dan ook zelf nadrukkelijk aanwezig zijn, dan niet alleen muzikaal. Behalve Sint Cecilia Eensgezindheid staan er op beide dagen ook allerlei andere bandjes en muziekgroepen op het parcours en op de traditionele kiosk. Maar de braderie is meer dan alleen wat kramen. Er zijn dit jaar heel veel verenigingen en organisaties uit de omgeving die graag aan het publiek demonstreren waar zij voor staan. Van de Stichting Alterse carnaval, kindervakantiespel tot de brandweer. Er hebben in lange tijd niet meer zoveel lokale organisaties zich aangemeld.

De Halsterse kermis in juli is de laatste jaren niet echt meer druk bezocht, de braderie daarentegen wel. Daarom gaat de organisatie van de braderie proberen om komende jaren meer kermisattracties aan de braderie toe te voegen. Dit jaar begint met wat meer attracties op het Lindenlaantje tussen de Wittenhorst en de Quirinuskerk. Hopelijk in de toekomst uitgebreider op het nieuwe plein wat gaat ontstaan bij Vogelenzang. Het is een lopend proces, waarbij de organisatie van de braderie de traditionele Halsterse kermis nieuw leven in hoopt te blazen.

Ook dit jaar staat er ter hoogte van het Burgemeester Mastboomplein een leuke kinderbraderie opgesteld. Daar zijn overigens nog steeds plekken voor beschikbaar. Aanmelden voor de kinderbraderie kan door te bellen met Carla van der Westen, tel. 06-10744297.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief