Gezellentoneel speelt ‘De IJsheiligen'.
Gezellentoneel speelt ‘De IJsheiligen'. (Foto: )

Het Gezellentoneel brengt 'IJsheiligen' op de planken

  Actueel

BERGEN OP ZOOM - Stel, je bent de regisseur van het Gezellentoneel. De hoofdrolspelers komen na een zeer succesvolle voorstelling in de kleedkamer en vragen “Wie speelt volgend jaar de hoofdrol?”. En dan zeg jij als regisseur; “Dat bepalen jullie zelf!” Dan breekt er een ware veldslag uit. Iedereen trekt ten strijden, want er is niemand meer geschikt dan zij zelf natuurlijk. De sullige toneelmeester moet kiezen, maar speelt hij een eerlijk strijd of spelen de drie koninginnen van het toneel hem schaakmat? Het Gezellentoneel speelt ‘De IJsheiligen’.


Een hilarische klucht over de muizenissen in de grote kleedkamer van theater De Maagd waar toneelvereniging Het Gezellentoneel haar jaarlijkse voorstelling heeft gegeven. Rob Broekx, huisregisseur van Het Gezellentoneel heeft een revolutionaire aanpak in gedachten bij de start van de repetities van de nieuwe productie: drie actrices mogen zelf onder elkaar uitmaken wie van hen de vrouwelijke hoofdrol mag gaan vertolken. De gevolgen zijn niet te overzien…Het gesprek tussen de drie ‘ster’- actrices, Marijke Ambachts, Suzan Linders en Venus Willems (alle drie goed voorzien van een ego, maar niet alle drie even knap, intelligent of sluw), mondt uit in een veldslag. Uiteindelijk besluiten ze hun lot toe te vertrouwen aan Piet van Puffelen, de toneelmeester. Maar die ziet er niet alleen uit als wat men doorgaans een “oen” noemt, hij is er ook werkelijk één. Bovendien wordt hij nogal redelijk kort gehouden door zijn moeder Ariëlle van Puffelen. Maar wat veel erger is: Piet van Puffelen heeft nog nooit ‘gekernisteld’. Zou dat zijn zwakke plek zijn?

Uitvoeringen
De regie van deze klucht is in handen van Pieter-Bas de Jonge. Locatie CKB Theaterzaal (kleine zaal), Burg. Stulemeijerlaan 3, 4611 EH Bergen op Zoom.
Vrijdag 10 mei 20.00u.; Zaterdag 11 mei 20.00u.; Zondag 12 mei 14.00u.
Informatie & kaartverkoop: Cultuurbalie Steenbergsestraat 6 (in Markiezenhof), 0164-280555, kassademaagd@bergenopzoom.nl, open: ma 13.00-17.00 / di - za 10.00-17.00 / zo 11.00-17.00u. Aan de zaal (in De Maagd, CKB Theaterzaal en Hofzaal Markiezenhof) open: drie kwartier voor aanvang voorstelling. Online: www.demaagd.nl - www.hetgezellentoneel.nl - https://www.facebook.com/HetGezellentoneel/ 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief