VVD komt met oplossing voor parkeren binnenstad

BERGEN OP ZOOM - De VVD-fractie wil een voordeelabonnement voor bewoners van de binnenstad in het leven roepen, zodat zij voor een speciaal tarief kunnen parkeren in parkeergarage Achter de Grote Markt. De parkeerdruk in de binnenstad is volgens de Bergse partij al sinds jaar en dag te hoog, terwijl zestig procent van de garage niet gebruikt wordt.


"Binnenstadsbewoners zijn soms wel 15 minuten bezig om een plekje te vinden. Zeker in de avonduren, na een lange dag werken, levert dat de nodige frustraties op", stelt Dominique Hopmans namens de VVD-fractie. Al jaren wordt gezocht naar een structurele oplossing. "Maar de laatste jaren zijn er parkeerplaatsen weggehaald in plaats van bijgekomen." Daarom wil de VVD een nieuw idee uitwerken. Parkeergarage Achter de Grote Markt wordt namelijk binnenkort opgeknapt voor 2,8 miljoen euro. "Opvallend feit is de lage bezetting van gemiddeld veertig procent. Dit percentage, in combinatie met de parkeerdruk elders in de binnenstad, bracht ons op het volgende gedachtespoor: als zestig procent van de parkeergarage leegstaat en binnenstadsbewoners ondertussen tot wel een kwartier bezig zijn met het zoeken naar een plekje, ligt daar dan geen ruimte voor een win-winsituatie?"

Nachtabonnement

Volgens Hopmans is er op dit moment al wel een nachtabonnement voor parkeergarages voor binnenstadsbewoners. "Maar vanwege de 'gezette tijden' worden bewoners gedwongen om daarnaast ook gewoon een bewonersvergunning aan te schaffen." Daarom wil de VVD-fractie een nieuw abonnement in het leven roepen. Hoe dit precies vormgegeven moet worden, laat de fractie graag aan het college van burgemeester en wethouders over. "De VVD-fractie is in ieder geval van mening dat een dergelijk voordeelabonnement een oplossing kan bieden voor de huidige parkeerdruk. Parkeerplaatsen die toch niet benut worden, kunnen net zo goed worden ingezet om onze binnenstadsbewoners van dienst te zijn." 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief