Foto: Pixabay

VVD wil snelfietsroute tussen Bergen op Zoom en België

BERGEN OP ZOOM - De geplande snelfietsroute tussen Roosendaal en Bergen op Zoom heeft de nodige vertraging opgelopen, maar dat moet de gemeente Bergen op Zoom er niet van weerhouden om de mogelijkheden tot een snelfietsroute naar België te onderzoeken. Dat stelt Rian Govers namens de VVD-fractie.


Volgens Govers worden goede verbindingen met de regio van steeds groter belang voor de stad, toch zeker nu er steeds minder ruimte is voor economische ontwikkeling. Daarom vraagt de partij aandacht voor twee van deze routes. "Wij zien de Vlaamse buurgemeenten als integraal onderdeel van onze regio en omgeving, zowel op gebied van economie, mobiliteit, natuur en cultuur, en zijn dan ook in ieder geval verheugd dat deze routes als optie zijn opgenomen in de langetermijnplannen van de provincie." Een snelfietsroute tussen Bergen op Zoom en de grens bij Zandvliet zou volgens de VVD dan ook positief kunnen uitpakken. "Niet alleen zouden we dan gebruik maken van onze goede ligging ten opzichte van Antwerpen, maar de werkgelegenheid in de Antwerpse haven ligt veel dichterbij ons dan  ´t Stad zelf. Denk bijvoorbeeld aan de BASF en GM voor inwoners van Woensdrecht."

Essen-Nispen

Daarnaast ziet de VVD kansen om aan te haken op de fietsostrada F14, een snelfietspad tussen Antwerpen en de grens ten westen van Nispen. "De afstand tussen het begin van de Huijbergsebaan met haar lange rechtse fietspad in huidige vorm en het geplande einde van de F14 bij Essen bedraagt slechts een kleine 12 kilometer; de afstand tot de landsgrens bij Essenhoek is nog kleiner, slechts een kleine zes kilometer. Middels eenvoudige omvormingen zou hier een prachtige verbinding gelegd kunnen worden op de dan gereedgekomen snelfietsroute op Antwerpen, die tegelijkertijd een verbinding kan vormen met Essen zelf, met haar bijna 20.000 inwoners  toch een buurgemeente om rekening mee te houden."

Vragen

Burgemeester en wethouders worden dan ook gevraagd om bij de gemeente Woensdrecht te peilen of zij bereid zijn om hieraan mee te werken. "Bent u bereid nader te informeren bij de gemeenten Essen en Woensdrecht en de provincie Antwerpen hoe zij denken over een aansluiting op fietsostrade F14?" 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief