Foto: Gea Vriens

Virtuele Run brengt ruim drieduizend euro op

HALSTEREN/BERGEN OP ZOOM - De AETV-Run Paris edition van Roparunteam 52 Altijd Eentje Te Veel uit Halsteren/Bergen op Zoom heeft € 3.014,50 opgebracht. In totaal deden 252 mensen met de virtuele run mee. De opbrengst van de AETV-Run gaat naar de Roparun.


Bij een virtuele run lopen of fietsen de deelnemers op de plaats en het tijdstip die zij zelf kiezen, tenminste 5 kilometer. Bij de Paris edition was de voorwaarde dat de 5 kilometer in de maand juni afgelegd moest worden. Als ze zich inschrijven en bewijs van hun AETV-Run sturen, krijgen ze een medaille thuisgestuurd. Naast hardlopen en fietsen, werd er ook gewandeld, paardgereden en gevaren.

Opbrengst

De 252 deelnemers betaalden voor het inschrijven en het toesturen van de medaille € 10,-. Daarnaast was er een mogelijkheid om extra te doneren. Deze extra donatiemogelijkheid bracht bijna € 500,- op.

Medaille

De AETV-Run Paris edition is de eerste in een serie van 3 virtuele runs. Volgend jaar staat de Rotterdam edition van de AETV-Run op het programma en in 2021 de Hamburg edition. De drie medailles hebben elk een eigen uiterlijk, maar passen in/bijelkaar. Nu het totaal aantal deelnemers bekend is, worden de medailles besteld. De verwachting is dat de deelnemers half juli hun medaille in de brievenbus hebben.

Deelnemers

Aan de AETV-Run namen 187 vrouwen (74%) en 65 mannen (26%) deel. De jongste deelnemer is 5 jaar, de oudste 71. De gemiddelde leeftijd is 37 jaar. De meeste deelnemers komen uit Noord-Brabant (67) gevolgd door Zuid-Holland (59), Noord-Holland (30) en Gelderland (22). Drenthe leverde 3 deelnemers, België 1 en Engeland ook 1. De bewijzen die de deelnemers stuurden (foto's, screenshots van running-apps, uitslagen van wedstrijden enz.) werden op de fb-pagina van de AETV-Run gepubliceerd @aetvruns.

Bijdrage aan de Roparun

De opbrengst van Roparunteam 52 Altijd Eentje Te Veel in het seizoen 2018 – 2019 is € 13.500,-.

In totaal bracht de Roparun 2019 ruim 5,6 miljoen op. In de 28 edities van de Roparun liep het totaalbedrag op tot ruim 90 miljoen euro!

 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief