Jaarmarkt is hét jaarlijkse feestje van Borgvliet

BERGEN OP ZOOM - De Borgvlietse jaarmarkt is uitgegroeid tot hét jaarlijks terugkerende feestje voor de wijk Borgvliet. Tijdens het evenement is er van alles te doen, zien en beleven en ook dit jaar staat er weer een prachtige editie op de planning en wel op zondag 7 juli.


Het recept van de Borgvlietse jaarmarkt is de afgelopen jaren al een enorme succesformule gebleken. De belangstelling voor het terugkerende evenement groeit nog steeds en volgens voorzitter Wim van Poppelen kan de jaarmarkt op zo'n tienduizend bezoekers rekenen gedurende de dag.

Programma

De jaarmarkt, die ruimte biedt aan zo'n tweehonderd standhouders, gaat op zondag open om 09.00 uur. Omstreeks 10.30 uur wordt de jaarmarkt officieel geopend door wethouder Patrick van der Velden. Daarbij krijgt hij hulp van de Bergse borgerij. Zij zorgen traditiegetrouw voor een kanon, waarmee het startschot gelost kan worden. Dit alles staat te gebeuren in de Rembrandtstraat bij 't Hoofdkwartier. De muzikale invulling is in handen van amusementsband Expreszó. De rest van de dag staat er nog van alles op de planning.

Jaarmarkt

Een belangrijk onderdeel van de Borgvlietse jaarmarkt is de braderie waar mensen voor een laagdrempelig bedrag een plekje mogen huren om spullen te verkopen. Met zo'n 200 verschillende stands is er werkelijk van alles te koop. Van platen en boeken, tot huisraad en kleren. Daarnaast is er ook een gevarieerd muzikaal programma. Zo geeft Harmonie Euphoria een optreden, Expreszó loopt rond en orgelman Jules is aanwezig op de jaarmarkt. Bezoekers van het evenement hoeven geen honger en dorst te hebben want er zijn allerlei plekken waar je lekker kunt eten en drinken

Pannenkoeken

Het programma speelt zich af rond 't Hoofdkwartier, de Oude Huybergsebaan, Bosschaertpad, de Polluxstraat en de Frans Halsstraat. Middelpunt van de festiviteiten is ook molen De Twee Vrienden. Hier worden verschillende demonstraties gegeven, is er veel muziek en wordt er van ambachtelijk meel pannekoeken gebakken. Hoewel het feest rond 17.00 afgelopen zou moeten zijn, is er altijd nog wel wat te beleven op het terras van Brouwers. 

 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief