FOTO HANS DE BOT

Veel animo voor inloopavond V&D-gebouw

BERGEN OP ZOOM - Honderden geïnteresseerden en nieuwsgierigen kwamen donderdagavond naar het voormalige V&D-gebouw aan de Stationsstraat in Bergen op Zoom voor één van de eerste inloopavonden. Eind vorig jaar werd het karakteristieke pand aangekocht door de BVR Groep uit Roosendaal en zij zijn inmiddels alweer een aantal stappen verder.  


Tijdens deze informatieavond konden omwonenden en belangstellenden dan ook vrij binnenlopen om meer te weten te komen over de plannen van de BVR Groep en daar werd massaal gebruik van gemaakt. Het jaren '50 winkelpand wordt zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant volledig aangepakt. De kolommenstructuur blijft echter wel behouden en ook de karakteristieken van het voormalige warenhuis zullen niet verloren gaan.

"In het nieuwe plan wordt de begane grond opnieuw ingevuld met commerciële ruimtes waardoor het pand opnieuw onderdeel gaat uitmaken van het kernwinkelgebied. Op de verdiepingen (boven de winkels) worden maximaal 45 zelfstandige appartementen toegevoegd, allen voorzien van een eigen parkeerplaats en berging die wordt gerealiseerd in de kelder van het oude warenhuis."

Door het omvormen van de winkelruimte naar appartementen wordt er invulling gegeven aan ongeveer 7000 leegstaande vierkante meters. Hiermee wordt de leegstand in de binnenstad flink teruggedrongen. Wanneer het gebouw gereed is en wordt opgeleverd is vooralsnog niet duidelijk. 

FOTOSERIESVacatures

Bezorgers

Roosendaal - Kortendijk

Werkster

Bergen op Zoom

Medewerker Backoffice

Waalwijk

Vakman

Zundert

Begeleiders (niveau 3 en 4)

Terheijden

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief