Voor vragen over het sociaal domein, hoef je straks niet per se meer naar het gemeentehuis
Voor vragen over het sociaal domein, hoef je straks niet per se meer naar het gemeentehuis (Foto: Gemeente Bergen op Zoom)

Alle voorzieningen op een rij met de Sociale Kaart

BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom gaat in samenwerking met de hulpwijzer van SDU een sociale kaart opzetten voor de Brabantse Wal.


Het college heeft besloten om het huidige aanbod van sociale voorzieningen op de Brabantse Wal beter inzichtelijk te maken voor haar inwoners en organisaties. De gemeente wil namelijk dat inwoners zo goed mogelijk worden geholpen bij het beantwoorden van hun vragen over het sociaal domein. Of het nu gaat om zorg, schuldsanering of opvoeden. Maar, om het juiste antwoord op de vraag te krijgen, is het belangrijk dat inwoners wel bij de juiste instantie aankloppen. Door precies in kaart te brengen welke sociale voorzieningen er allemaal zijn en waar je voor welke vraag aan moet kloppen, wordt de zelfredzaamheid van inwoners gestimuleerd. "Om dit te realiseren wordt de hulpwijzer van SDU aangeschaft. De hulpwijzer biedt via internet een laagdrempelig overzicht van de mogelijkheden om de leefsituatie van inwoners te verbeteren." Een soort digitale vraagbaak voor burgers op het gebied van sociale zaken, hulp en zorg. Na een half jaar worden de effecten van de sociale kaart geëvalueerd. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief