Artist Impression van de joblodge aan de Brechterhoeflaan
Artist Impression van de joblodge aan de Brechterhoeflaan (Foto: Gemeente Bergen op Zoom)

PvdA: 'Geen arbeidsmigranten in wijk die toch al extra aandacht verdient'

BERGEN OP ZOOM - De lokale PvdA-fractie ziet geen heil in het idee voor een 'joblodge' aan de Brechterhoeflaan in Bergen op Zoom. Niet alleen is de locatie volgens de PvdA niet geschikt om arbeidsmigranten te huisvesten, ook is de lokale partij van mening dat er eerst een nieuw beleid opgesteld moet worden.


Eerder stelden D66, SP, Lijst Linssen en GBWP al vragen over de joblodge aan de Brechterhoeflaan. De gemeente liet toen weten dat er na de zomer een nieuw beleid ontwikkeld zou worden op het gebied van huisvesting van arbeidsmigranten. "Toch geeft u aan het huidige initiatief aan de Brechterhoeflaan door te willen zetten, met wellicht een klein aantal aanpassingen. In onze ogen is dit allesbehalve logisch. Het ontwikkelen van nieuw beleid, waarna dit plan daaraan wordt getoetst, zou in onze ogen veel logischer zijn", stelt Adam Ahajaj in zijn vragen aan het college. 

Locatie

De PvdA-fractie ziet naar eigen zeggen ook de vraag naar arbeidsmigranten. "En wij zijn ook van mening dat deze arbeiders een toegevoegde waarde zijn voor de lokale en regionale economie." Maar, volgens Ahajaj is de voorgestelde locatie geen goed idee. "Zeker niet in een wijk die toch al extra aandacht verdient. Wij zien veel meer toekomst in short-stay-huisvesting van arbeidsmigranten dichtbij het werk."

Gesprek

Ahajaj wil dan ook dat er eerst beleid wordt gemaakt om vervolgens verder in gesprek te gaan over het initiatief aan de Brechterhoeflaan. Dat gesprek moet volgens de PvdA ook worden aangegaan met de bewoners die zich inmiddels verenigd hebben. "Bent u van plan om met de buurtkracht, het initiatief vanuit de buurt om zichzelf te organiseren, aan tafel te gaan? En bent u bereidt om de buurtkracht een volwaardige gesprekspartner te maken?" 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief