Foto: Google Maps

Twee extra woonwagens bij locatie Van Heelulaan

BERGEN OP ZOOM - Als alles volgens planning verloopt, komen er twee extra woonwagenstandplaatsen bij op de locatie aan de Van Heelulaan. Dat laat wethouder Patrick van der Velden weten.


Al in 2017 heeft de gemeente onderzoek gedaan naar mogelijke uitbreidingen van het aantal woonwagenstandplaatsen. Destijds werden de locaties Stelleweg, Lepelaar en Van Heelulaan onderzocht en alleen bij laatstgenoemde kunnen twee extra locaties worden toegevoegd. Kosten: 155.000 euro. Maar, toen het onderzoek eenmaal afgerond was, is er vanuit de gemeenteraad geen actie ondernomen om de uitbreiding van de woonwagenlocatie Van Heelulaan te realiseren.

Ook toen er in oktober 2018 twee brieven binnenkwamen van bewoners om in aanmerking te komen voor nieuw aan te leggen standplaatsen op de woonwagenlocatie aan de Van Heelulaan werd er in eerste instantie geen actie ondernomen. Daarom stelt het college van burgemeester en wethouders nu zelf voor aan de raad om de twee standplaatsen toe te voegen aan de Van Heelulaan. Vanwege de stijgende bouwkosten zijn de kosten nu echter wel opgelopen tot 208.000 euro.

Mocht de gemeenteraad akkoord gaan met het voorstel, dan wordt de procedure in gang gezet.  

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief