Foto: Shutterstock

F!TFabriek wil de liefde voor sport terugbrengen bij alle leeftijden

BERGEN OP ZOOM - De F!TFabriek in Bergen op Zoom wil een grotere groep jongeren en jongvolwassenen aansporen om te gaan sporten en start daarom met twee nieuwe projecten: Try Out en The Comeback Kids. "Met deze projecten wil de F!TFabriek meer inwoners uit de gemeente Bergen op Zoom activeren, stimuleren en kennis laten maken met sporten bij de Bergse sportverenigingen", aldus Roel van Tiggelen.


De F!TFabriek brengt ieder jaar basisschoolleerlingen in contact met sportverenigingen door mee te doen aan het project Sjors Sportief. Vanaf negen oktober gaat alweer de zesde editie van start, waarbij kinderen op laagdrempelige wijze kennismaken met sport en bewegen door (gratis) deel te nemen aan trainingen van een bepaalde sportaanbieder. Het nieuwe project 'Try Out' lijkt erg op Sjors Sportief maar is gericht op de middelbare scholieren. "Deze doelgroep kenmerkt zich landelijk als grootste uitstromer met betrekking tot sport en bewegen. Om tegen deze landelijke trend in te gaan, gaat de F!TFabriek als tweede landelijke gemeente met het project aan de slag."

Liefde voor sport

Naast Sjors Sportief en Try Out gaat de F!TFabriek vanaf november als eerste landelijke gemeente starten met het project The Comeback Kids. Hierbij wordt geprobeerd om jong volwassenen van 18 t/m 30 jaar te activeren. "Uit onderzoek blijkt dat de liefde voor bewegen en sporten zeker nog aanwezig is, maar men het vaak lastig vindt om te combineren met werk en privé. Daarnaast weet men vaak niet waar het terecht kan met de sportbehoefte."

Aanmelden

Zowel de basisscholieren als de leerlingen van middelbare scholen kunnen vanaf de herfstvakantie deelnemen aan allerlei sportieve activiteiten. Vanaf 9 oktober 2019 13.00 uur kunnen zij zich inschrijven via www.try-out.nu of www.sjorsportief.nl. Vanaf 30 november 2019 kan men zich via www.thecomebackkids.nl inschrijven voor het nieuwe project The Comeback Kids. Sportaanbieders in de gemeente Bergen op Zoom worden gevraagd om hun aanbod toe te voegen via www.sportstimulering.nl. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief