Kim Kempeneers, Scalda mbo-ambassadeur
Kim Kempeneers, Scalda mbo-ambassadeur

Halsterse Kim dingt mee naar landelijke ambassadeurstitel

Algemeen

HALSTEREN - Kim Kempeneers (23) uit Halsteren is de Scalda mbo-ambassadeur van 2019. Kim volgt bij Scalda Groen College de opleiding Vakbekwaam medewerker dierverzorging. Vanaf 9 september, de opening van het mbo-schooljaar, is zij met een veertigtal ambassadeurs de strijd aangegaan om de landelijke titel. Kim: “Ik ben echt super enthousiast over het feit dat ik genomineerd ben en wil hiermee laten zien dat je ondanks een beperking een opleiding kunt doen die je leuk vindt”. Zij wil ervoor strijden dat dit ook voor iedereen mogelijk is.

Kim is geselecteerd als ambassadeur vanwege haar bijzonder persoonlijk en aangrijpend verhaal. Toen ze vijf jaar oud was kreeg ze de ziekte Meningokokken B die hersenvliesontsteking of bloedvergiftiging kan veroorzaken. Kim kreeg het laatste, ze moest vechten voor haar leven. Uiteindelijk besloten de artsen om haar beide onderbenen en een vingerkootje te amputeren. Jaren van revalidatie en operaties volgden. Ondanks haar beperking door deze verschrikkelijke ziekte gaat zij 100% voor haar opleiding dierverzorging! Zij is een echte doorzetter, heel strijdlustig en ambitieus.

Kim weet waar ze voor staat en is zelfs in de Tweede Kamer geweest om haar verhaal te vertellen om duidelijk te maken waarom het vaccin tegen meningokokken B, moet worden opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma. Ze is ondanks alle tegenslagen enorm optimistisch en ook een inspiratiebron voor anderen.

Landelijke verkiezing
Ambassadeurs zijn studenten aan het middelbaar beroepsonderwijs die zich op school, tijdens hun stage of op een andere manier tijdens hun opleiding hebben onderscheiden. Alle deelnemende mbo-scholen kiezen jaarlijks hun eigen ambassadeur die zij nomineren voor de landelijke verkiezing. Voor Kim breken met de Landelijke Ambassadeursverkiezing spannende tijden aan. De vakjury kijkt onder meer naar communicatieve vaardigheden, probleemoplossend vermogen en leiderschapskwaliteiten. Dit gebeurt in verschillende challenges. Alle challenges zijn straks te volgen via het YouTube-kanaal mbo’ers pakken aan! De eerste aflevering gaat online op maandag 30 september. Op 18 november wordt tijdens de Dag van het mbo de winnaar gekozen. Deze student is een jaar lang het gezicht van het mbo.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief