Afbeelding

Grotere discussie over afvalstoffen in Bergen op Zoom

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De fracties van Lijst Linssen, D66 en PvdA willen een grotere discussie starten over het afvalstoffenbeleidsplan in de gemeente Bergen op Zoom. Woensdag 2 oktober staat er een commissievergadering op de planning waarbij de frequentie van inzameling van restafval wordt besproken. "Wij hebben echter behoefte aan een integrale discussie over meerdere aspecten van het afvalstoffenbeleid", stellen de drie fracties nu.

Het inzamelen van restafval is immers maar een klein onderdeel van het afvalstoffenbeleidsplan dat sowieso in 2020 herzien moet worden. "Nu lijkt het er op dat wij een gefragmenteerde discussie voeren over één aspect daarvan. Een beleidsplan bestaat uit meerdere aspecten en dito afwegingen. Die moeten we integraal kunnen bekijken", stellen de fracties. "We zouden dan, tijdens de commissiebehandeling, het college moeten verzoeken een integraal voorstel voor te bereiden dat wij tijdens een van de eerstkomende maanden kunnen bespreken en dat uiteindelijk uitmondt in een raadsvoorstel. Op grond van de huidige raadsmededeling is die integrale afweging niet mogelijk."

Lijst Linssen, D66 en PVDA stellen vragen daarom aan de collega-raadsfracties hoe zij tegen hun overwegingen aankijken. "Indien een meerderheid van de raadsfracties ook een integrale behandeling wenst, kunnen we het college verzoeken dit verder uit te werken en aanpassingen in de afvalinzameling te implementeren tot na deze discussie. Wij denken dat ook het college daarvan profijt heeft omdat er zodoende een afgewogen oordeel en besluit uit voort kan vloeien."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief