Eén kilometer plezier in Halsterse Dorpsstraat

HALSTEREN - Inwoners van Halsteren kijken er soms al maanden naar uit, maar op zaterdag 21 en zondag 22 september is het weer zover. Dan staat een nieuwe editie van de braderie in Halsteren op de planning. De organisatie is zoals ieder jaar in handen van Sint Cecilia Eensgezindheid Halsteren, in samenwerking met Euromarkt. De Halsterse braderie is één van de grootste evenementen in het dorp met ruim één kilo meter plezier, op en rondom de Dorpsstraat.


De braderie is al jarenlang hét traditionele evenement na de zomervakantie, waar iedereen in Halsteren elkaar weer ontmoet en bij kan kletsen. De officiële opening wordt gehouden op zaterdag waarbij Harmonie, Drumband & opleidingsorkest Sint Cecilia Eensgezindheid een optreden zal geven op de kiosk aan het Burgemeester Mastboomplein en diverse andere locaties op het parcours. Zoals altijd is de Dorpsstraat weer afgeladen met allerlei verschillende marktkramen. En, zoals ieder jaar, staat er ter hoogte van het Burgemeester Mastboomplein weer een leuke kinderbraderie opgesteld. Daar zijn overigens nog steeds plekken voor beschikbaar. Aanmelden voor de kinderbraderie kan door te mailen naar braderiehalsteren@live.nl

Verenigingen

Over het traject zullen diverse stichtingen en verenigingen die Halsteren rijk is aanwezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan: KinderVakantieSpel ‘Onder de Panne'. Zij zorgen weer voor een leuk springkussen voor de kinderen en er is ook de mogelijkheid om kinderen te laten schminken door deze enthousiaste vrijwilligers. Stichting Samenloop voor Hoop, Stichting Alterse Carnaval en Scouting Jeanne D’ Arc zullen ook aanwezig zijn. En Sint Cecilia Eensgezindheid zelf staat ook met een kraam op de route voor toelichting over hun scholenproject ‘Muziekids’ en met hun wel bekende Ei-Loterij.

Muzikale opvrolijking

Kortom er is van alles te beleven van Vogelenzang tot aan de Martinuskerk. Want, niet alleen de kraamhouders en de verenigingen laten zich zien, ook de cafés pakken deze dagen extra uit. Er wordt gezorgd voor tenten en terrassen bij Café Zaal Tivoli en bij Café de Roos en Het Dorpskoffiehuis is ook open. Tevens zal er op heel de route muzikale opvrolijking zijn met bandjes, dj’s en zangers. Er is op de route ook genoeg mogelijkheid om iets lekkers te nuttigen bij kramen maar ook op terrassen zoals bijvoorbeeld bij recent geopend restaurant 1633. Een aantal kraampjes zal ervoor zorgen dat u niet zonder lege maag naar huis zult gaan. Als u geïnteresseerd bent in boeken, dan is de boekenmarkt echt iets voor u. Voor een zacht prijsje kunt u wellicht een boek aanschaffen, waar u nu echt naar opzoek was. De boekenmarkten zijn gevestigd in beide kerken.

Kermis

Dit jaar zal al vanaf donderdag 19 september voor het eerst op het vernieuwde Vogelenzangplein ook een diversiteit aan kermisattracties staan. Een leuke afwisseling voor het bezoeken van de kraampjes en een belevenis voor jong en oud. Met draaimolens, botsauto's en nog veel meer... De Halsterse braderie is dus ook dit jaar weer geheel in het teken van plezier, leuke koopjes, lekkere hapjes, sfeervolle muziek en vooral veel gezelligheid.

 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief