Het gezelschap tijdens de herdenking in 2014.
Het gezelschap tijdens de herdenking in 2014. Archieffoto: Dick Vermaas

Bergen op Zooms Blazersensemble luistert voor de vijftigste keer herdenkingen bevrijding op

Door: Peter Houtepen Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Het Bergen op Zooms Blazersensemble luistert voor de vijftigste keer de herdenkingen tijdens de bevrijding op.

Het Blazersensemble werd op 18 oktober 1969 opgericht ter gelegenheid van de 25-jarige viering van de Bevrijding van Bergen op Zoom om het bezoek van de Canadese ambassadeur muzikaal te omlijsten. Sindsdien speelt het Bergen op Zooms Blazersensemble ieder jaar op de herdenkingsplechtigheden op zowel de Britse als Canadese Begraafplaats en bij het herdenkingsmonument op het Thaliaplein. Heel bijzonder is dat één van de leden van het eerste uur, trompettist Piet Koolen, al die jaren op de herdenkingen heeft gespeeld. Jarenlang speelde hij de Last Post.

Essentieel

Het muzikaal omlijsten van de herdenkingen vormt een essentieel onderdeel van het jubileumjaar van het ensemble. Dit jaar vinden de herdenkingen op zaterdag 26 oktober (Brits kerkhof) en zondag 27 oktober (Canadees Kerkhof) plaats. Het jubileumjaar wordt afgesloten met een kerstconcert op donderdag 19 december, samen met kamerkoor Sasso Montanari onder leiding van Janno den Engelsman.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief