Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Wensboom voor bewoners van Bosgaard

Door: Remko Vermunt Algemeen

HALSTEREN - Bosgaard, de nieuwe 'tijdelijke' locatie van tanteLouise, is vandaag officieel geopend. Met de onthulling van een wensboom én een optreden van Willeke Alberti werd het een feestelijk gebeuren dat plaatsvond onder het toeziend oog van bewoners, familieleden van de bewoners en vele partners.

Officieel ging het nieuwste verpleeghuis van tanteLouise al op 11 juni open, maar met de feestelijke opening is nog even gewacht totdat alle 96 bewoners gesetteld waren en vandaag was het zo ver. De huiskamer van de Bosgaard zat vol met bewoners, waaronder ook mevrouw Finche, mevrouw Raats, meneer Valentijn én meneer Van Treijen. Zij mochten, samen met Ineke Strijp van GGZ West-Brabant en Jan-Kees van Wijnen van tanteLouise de wensboom onthullen.

Wensboom

"Bij een opening hoort natuurlijk ook een officieel gedeelte en dat is het onthullen van hetgeen dat onder dit doek zit", vertelde Jan-Kees van Wijnen tegen de bewoners. "Als je naam Bosgaard is, dan kan er eigenlijk maar één ding onder dit doek zitten en dat is een boom. Maar, dit is een speciale boom want het is een wensboom. Bij tanteLouise vinden we het belangrijk dat onze bewoners gelukkig zijn en het vervullen van wensen draagt bij aan dat geluk." Bewoners van Bosgaard kunnen dan ook vanaf nu hun wensen op de briefjes in de boom schrijven.

Dromen

Ook Ineke Strijp richtte een woordje aan de bewoners. "Soms heb je een idee. Dat idee is dan eigenlijk een droom. Maar wat is er nou mooier dan een droom? Een droom die daadwerkelijk uitkomt", vertelt ze enthousiast. "We zijn heel erg blij met jullie op Landgoed Vrederust en we hopen op nog veel mooie dromen samen." En dat was voor Willeke Alberti het startmoment om één van haar bekendste nummers 'Samen Zijn' te zingen. Met veel plezier werden de bewoners toegezongen door de Amsterdamse.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief