Afbeelding
Foto: Google Maps

Verloedering en onveiligheid bij flats Plejadenlaan en Wierlaan

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De GBWP-fractie in Bergen op Zoom maakt zich zorgen over de problematiek bij de flats aan de Plejadenlaan en Wierlaan. "Sinds enkele maanden bereiken ons signalen van bewoners dat er steeds meer bewoners met diverse problematieken in de flats worden gehuisvest", stellen Dyana Rommens en Aydin Akkaya.

De flats waren voorheen vooral bedoeld voor oudere bewoners, maar volgens de GBWP is er zonder overleg besloten om ook een andere doelgroep in de flats te huisvesten. "Op vragen van de bewoners waar ze moeten zijn als er problemen ontstaan komt geen duidelijk antwoord." Er heerst volgens de politici een toenemend gevoel van verloedering en onveiligheid bij de bewoners. "En zij zouden graag willen dat er actie wordt ondernomen."

Zo pleit de GBWP-fractie voor een duidelijke uitleg, duidelijkheid over de extra begeleiding die nodig is om dit proces in goede banen te leiden én een vast en goed bereikbaar aanspreekpunt om meldingen van overlast en/of onveiligheid door te kunnen geven. Rommens en Akkaya willen dan ook van het college van burgemeester en wethouders weten of men bekend is met deze situatie én welke acties er ondernomen gaan worden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief