Foto: Archief

Verschillende (pogingen) straatroven in Bergen op Zoom

  Politie

BERGEN OP ZOOM - Verschillende mensen zijn de afgelopen dagen het slachtoffer geworden van straatroven in Bergen op Zoom. Vrijdag aan het eind van de middag werd een vrouw van haar tas beroofd op de Van Konijnenburgweg, zaterdagmiddag en –avond volgden nog meer straatroven of pogingen daartoe.


Bij winkelcomplex De Zeeland over de Escarp werd zaterdagmiddag omstreeks 13.15 uur een tas van de schouder van een 53-jarige vrouw getrokken. De vrouw kwam hierdoor ten val en liep hierbij letsel op. De beroving werd gepleegd door een man op een scooter. 

Zaterdag aan het begin van de avond, omstreeks 18.15 uur, was het weer raak. Een 61-jarige vrouw liep door de Kloosterstraat toen er een scootertje langs haar reed en haar tas van haar schouder probeerde te rukken. Omdat het hengsel brak kreeg de dief de tas niet te pakken, maar de vrouw kwam wel ten val. Zij raakte licht gewond. 

Later op de avond, zo omstreeks 21.55 uur, liep een 49-jarige man met zijn dochter van 15 over de Korenmarkt nadat hij zijn auto geparkeerd had. Ineens kwam er vanuit het niets een man tussen de auto's vandaan die hem bedreigde met een mes. Hij eiste geld. Het slachtoffer raakte in een worsteling met zijn belager en beide mannen vielen op de grond. De dochter probeerde de dief nog weg te trekken, maar zij werd door hem op de grond gegooid en kwam ten val. Toen zowel het slachtoffer als zijn dochter om hulp begonnen te roepen bedacht de berover zich. De verdachte ging er vandoor zonder buit. 

Aanhouding mogelijke verdachte

Dat laatste resulteerde zaterdagavond rond 21.55 uur in de aanhouding van een 33-jarige man uit Halsteren. Hij reed op zijn scooter over de Gertrudisboulevard toen agenten hem passeerden en zagen dat hij aan het signalement voldeed van de beroving die vrijdagmiddag gepleegd was op de Van Konijnenburgweg. Na een korte achtervolging te voet konden agenten de man staande houden. Hij bleek in het bezit te zijn van twee messen. De man is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex waar hij zal worden gehoord.  

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief