Foto: Politie

Drie aanhoudingen in Bergen op Zoom in internationaal drugsonderzoek

  Politie

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft dinsdagochtend in Bergen op Zoom drie personen aangehouden in een lopend drugsonderzoek. Het gaat om een vrouw en twee mannen van respectievelijk 48, 30 en 27 jaar. De politie stapte rond 06.00 uur op zes adressen in Bergen op Zoom binnen.


De aanhoudingen zijn onderdeel van een internationale politieactie. De verdachten kwamen in beeld nadat de Belgische Federale Gerechtelijke Politie (FGP) op 18 maart een wietplantage oprolde in Sint-Martens-Latem. Toen werden acht personen op heterdaad betrap en gearresteerd tijdens een drugstransactie. In een kofferbak vonden Belgische agenten 11 kilo aan geknipte hennep. De hennepkwekerij met 500 planten werd gevonden en ontmanteld.

Het verdere onderzoek naar de criminele organisatie leidde naar Bergen op Zoom. De Belgische politie deed recent een rechtshulpverzoek aan de Nederlandse politie om de verdachten aan te houden en de woningen te doorzoeken. Dinsdagmorgen stapte de politie de woningen in Bergen op Zoom binnen. De verdachten zijn ingesloten en hun overlevering aan België wordt in gang gezet. De FGP zet het onderzoek naar de criminele organisatie voort. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief