Wereld Alzheimerdag 2021

dinsdag 21 september 2021 14:00 tot 16:03

Dinsdag 21 september is het Wereld Alzheimer dag; wereldwijd wordt op deze dag nadrukkelijk stil gestaan bij dementie. Dementie is een verzamelbegrip met daarbinnen maar liefst 62 verschillende vormen, met alzheimer als verreweg het omvangrijkste ziektebeeld.

Ruim 280.000 mensen zijn op dit moment in Nederland al belast met de ziekte en in 2040 zullen dit er naar verwachting meer dan 500.000 zijn. Daarom moet er flink werk gemaakt worden van onderzoeken naar medicijnen en allerlei vormen van hulp die de zieke mensen en hun naasten zo goed mogelijk kunnen ondersteunen.

Het thema voor 21 september is ”De vele gezichten van dementie” en in Bergen op Zoom willen we niet alleen een somber beeld laten zien, maar er vooral op inzetten dat mensen die belast zijn met dementie nog jarenlang kunnen blijven sporten, musiceren, gedichten maken, schilderen enz.

Op dinsdag 21 september is een bijeenkomst georganiseerd in de Raayberg tussen 14.00 en 16.30 uur, waar werkstukken worden getoond, gedichten en andere teksten worden gedeclameerd, zoveel mogelijk door de schrijvers zelf en waar ook informatie en vrijwilligers van Alzheimer Nederland aanwezig zullen zijn. De werkstukken blijven nog in de hal van de Raayberg staan tot en met vrijdagmiddag. Vanwege RIVM regels moet wel tevoren worden aangemeld, via een mail naar: p.corstanje@alzheimervrijwilligers.nl.

Locatie